Με μικτά πρόσημα η Wall

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, με τις εταιρικές ειδήσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ύστερα από τέσσερις ανοδικές συνεδριάσεις, με τις εταιρικές ειδήσεις να βρίσκονται στο προσκήνιο. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Στα εταιρικά νέα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών America West Airlines και US Airways κατόπιν της απόφασης που έλαβαν να συγχωνευτούν, δημιουργώντας την έκτη ισχυρότερη αεροπορική εταιρία στις ΗΠΑ.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι τίτλοι της Maytag. Η επιχείρηση θα εξαγορασθεί προς 1,3 δισ. δολάρια από ομάδα ιδιωτικών εταιριών. Κέρδη σημείωσε και η Visteon που υπόγραψε συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford.

Εξάλλου, στο ”πράσινο” βρέθηκε η General Electric κατόπιν των θετικών σχολίων που πραγματοποίησε η Smith Barney σε έκθεσή της. Kέρδη και για τη μετοχή της Delphi, παρά την υποβάθμιση των αξιολογήσεων της εταιρίας από τη Fitch.

Αντίθετα υποχώρησε η μετοχή της Gap, αφού τα μεγέθη α΄ τριμήνου της εισηγμένης κινήθηκαν πτωτικά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις της εταιρίας υποχώρησαν 1,1%, στα 3,63 δισ. δολάρια.

Πτώση σημείωσε η μετοχή της Brocade, τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της οποίας υποχώρησαν έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, απογοητεύοντας την αγορά.

Στο μεταξύ, με κέρδη 0,18% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, διαμορφούμενος στις 4.971 μονάδες, ενώ οριακά κέρδη 0,01% κατέγραψε ο Dax, στις 4.360 μονάδες. Κέρδη 0,25% για τον Cac, που ”έκλεισε” στις 4.096 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 6,84 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 0,88%, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,89%, στα 8,92 δολάρια. Κέρδη 1,19% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,19 δολάρια.

Στις 10.471 μονάδες ”έκλεισε” ο Dow Jones καταγράφοντας απώλειες 0,20%, ενώ κέρδη 0,19% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.046 μονάδες.

Πτώση 0,15% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.189 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v