Ο Warren Buffett αγοράζει εταιρίες ενέργειας

Η MidAmerican Energy, αμερικανική εταιρία κοινής ωφέλειας που ανήκει στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett, θα διαθέσει 5,1 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την PacifiCorp και να εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο παροχέα ενέργειας στους κατοίκους των βορειοδυτικών πολιτειών της Αμερικής.

Ο Warren Buffett αγοράζει εταιρίες ενέργειας
Η MidAmerican Energy, η αμερικανική εταιρία κοινής ωφέλειας που ανήκει στην Berkshire Hathaway του Warren Buffett, θα διαθέσει 5,1 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την PacifiCorp και να εξασφαλίσει τον μεγαλύτερο παροχέα ενέργειας στους κατοίκους των βορειοδυτικών πολιτειών της Αμερικής.

Η MidAmerican αγοράζει την PacifiCorp από τη Scottish Power και θα αναλάβει και χρέος 4,3 δισ. δολαρίων, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος της μεταβίβασης στα 9,4 δισ. δολάρια.

Οι μεγαλοεπενδυτές όπως ο Buffett αγοράζουν επιχειρήσεις ενέργειας καθώς αναζητούν σταθερές και προβλέψιμες πηγές αποδόσεων.

Η Terra Firma Capital Partners του Guy Hands ανακοίνωσε χθες την εξαγορά της British Gas Connections από τη Centrica.

Η Cheung Kong Infrastructure Holdings, εταιρία που ελέγχει ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ Li Ka-Shing, ήταν μεταξύ των αγοραστών στις πωλήσεις αγωγών φυσικού αερίου που πωλήθηκαν πέρσι στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v