FOMC: ”Παροδικά” τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία

Τα μέλη της FOMC εκτιμούν ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία είναι ”παροδικά” και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αυξανόμενο κίνδυνο πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που διεξήχθη στις 3 Μαϊου.

FOMC: ”Παροδικά” τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία
Τα μέλη της FOMC εξέτασαν τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντισταθμίσουν τον αυξανόμενο κίνδυνο πληθωριστικών πιέσεων, σύμφωνα με τα πρακτικά τη συνεδρίασης που διεξήχθη στις 3 Μαϊου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν, τα περισσότερα μέλη της FOMC θεώρησαν ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία είναι παροδικά, και επικεντρώθηκαν στο θέμα του πληθωρισμού, ενώ μόνο η μειοψηφία εξέφρασε την εκτίμηση ότι η νέα αύξηση των επιτοκίων ενδεχομένως να επηρεάσει αναπάντεχα την ανάπτυξη.

Παράλληλα, δεν έλειψαν και τα σχόλια σχετικά με την φρασεολογία που χρησιμοποιεί η Fed, καθώς ορισμένα μέλη εξέφρασαν και πάλι την άποψη ότι η χρήση της φράσης ”μέτριοι ρυθμοί” ενδέχεται να περιορίσει την ευελιξία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πλειοψηφία απέρριψε αυτό τον ισχυρισμό επιμένοντας ότι αυτή η φρασεολογία δεν αποκλείει ούτε την παύση αλλά ούτε και την ενίσχυση των ρυθμών με τους οποίους αυξάνονται τα επιτόκια.

Τέλος, όλα τα μέλη της FOMC συμφώνησαν ότι ”τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v