Wall: Πιέσεις λόγω κατοχύρωσης κερδών

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed, αλλά και ελλείψει θετικών ειδήσεων, οι επενδυτές δείχνουν να προτιμούν την κατοχύρωση κερδών, η οποία πάντως συντελείται, μέχρι στιγμής, με ήπιους ρυθμούς. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Διατηρούνται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς εν όψει της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed, αλλά και ελλείψει θετικών ειδήσεων, οι επενδυτές δείχνουν να προτιμούν την κατοχύρωση κερδών, η οποία πάντως συντελείται, μέχρι στιγμής, με ήπιους ρυθμούς. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Αρνητικά επιδρά στην ψυχολογία των επενδυτών και η ενίσχυση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” που διαμορφώνονται στα επίπεδα των 49,6 δολαρίων ανά βαρέλι.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών όπως η Wells Fargo & Co. και η Bank of America κυρίως λόγω των ανησυχιών ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Πτωτικά κινείται η General Motors μετά τη δεύτερη υποβάθμιση των ομολόγων της σε ”junk” από την Fitch Ratings. Η είδηση έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και εταιριών ανταλλακτικών.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της New York Times, μετά την υποβάθμιση από την Morgan Stanley σε ”equal-weight” από ”overweight”.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της JDS Uniphase, παρέχοντας σημαντική στήριξη στο Nasdaq. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Acterna Inc. έναντι τιμήματος ύψους 760 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η εταιρία εδώ και πέντε έτη.

Μικρά κέρδη αποκομίζει η LSI Logic Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Abhi Talwalkar, αντιπρόεδρος της Intel Corp.

Θετική η εικόνα της Google, μετά τα σχόλια του αναλυτή της JMP Securities, William Morrison, ο οποίος έδωσε σύσταση ”strong buy” για τη μετοχή της εταιρίας προβλέποντας ότι οι πωλήσεις της ενδέχεται να εμφανίσουν ετήσια αύξηση 35% μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση έχει δημιουργήσει η αγορά της PacifiCorp. από την Scottish Power στην MidAmerican Energy, θυγατρική του ομίλου Berkshire Hathaway του γνωστού επιχειρηματία Warren Buffet, έναντι 9,4 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.482 μονάδες με απώλειες 0,39%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά πτωτικά κατά 0,03%, στις 2.055 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22%, στις 1.191 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,15% στις 4.982,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,23% και διαμορφώθηκε στις 4.396,64 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,40% και έκλεισε στις 4.102,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v