Ώθηση στη Wall δίνει το ΑΕΠ τριμήνου των ΗΠΑ

Η θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ α’ τριμήνου των ΗΠΑ, αν και αναμενόμενη, δείχνει να επιδρά ευεργετικά στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς καθησυχάζει τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η θετική αναθεώρηση του ΑΕΠ α’ τριμήνου των ΗΠΑ, αν και αναμενόμενη, δείχνει να επιδρά ευεργετικά στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς καθησυχάζει τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, το ΑΕΠ α’ τριμήνου των ΗΠΑ δείχνει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% έναντι προηγούμενης καταμέτρησης του μεγέθους στο 3,1%. Οι αναλυτές προσδοκούσαν διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης στο 3,6%.

Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι, η θετική αναθεώρηση του μεγέθους οφείλεται στην αναπάντεχη μείωση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος το Μάρτιο.

Επισημαίνεται ότι η αναπτυξιακή επιβράδυνση στο 3,1% σε συνδυασμό με την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων μεσούσης της τροχιάς σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Fed είχε προκαλέσει τον εκνευρισμό των αμερικανών επενδυτών. Ωστόσο, καθώς φαίνεται οι ανησυχίες για στασιμοπληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν αποτυπώνονται στο ΑΕΠ α’ τριμήνου.



Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει την ανοδική της τροχιά, με το ενεργό συμβόλαιο futures να διαπραγματεύεται πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η Costco Wholesale ανακοίνωσε την αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 6% 209,8 εκ. δολ. στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, με πωλήσει της τάξεως των 11,75 δισ. δολ.

Η εταιρία κατασκευής πολυτελών κατοικιών Toll Brothers ανακοίνωσε τον διπλασιασμό των καθαρών κερδών της στα 170,1 εκ. δολ. ή 2,01 δολ. ανά μετοχή με τζίρο της τάξεως του 1,25 δισ. δολ.

Η εταιρία τροφίμων Heinz ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξεως των 206,5 εκ. δολ. στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο, έναντι 196,5 εκ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.502,05 μονάδες με κέρδη 0,42%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,45%, στις 2.059,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,33%, στις 1.193,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,35% στις 4.989,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,77% στις 4.131,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.424,08 μονάδες με κέρδη 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v