ΗΠΑ: Στο 3,5% η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο

Επιβεβαιώθηκαν τελικώς οι ελπίδες που ήθελαν την αναθεώρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πρώτου τριμήνου των ΗΠΑ να εμφανίζεται θετική. Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις στην αγορά.

ΗΠΑ: Στο 3,5% η ανάπτυξη στο πρώτο τρίμηνο
Επιβεβαιώθηκαν τελικώς οι ελπίδες που ήθελαν την αναθεώρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πρώτου τριμήνου των ΗΠΑ να εμφανίζεται θετική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της χώρας, το ΑΕΠ α’ τριμήνου των ΗΠΑ δείχνει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% έναντι προηγούμενης καταμέτρησης του μεγέθους στο 3,1%.

Η πλειοψηφία των αναλυτών προσδοκούσε διαμόρφωση του ρυθμού ανάπτυξης στο 3,6%. Όπως αναφέρουν οι οικονομολόγοι, η θετική αναθεώρηση του μεγέθους οφείλεται στην αναπάντεχη μείωση του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος το Μάρτιο.

Εν τω μεταξύ, σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαίου, σε σχέση με την προηγοέμηνη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, συμπληρώθηκαν 330.500 νέες αιτήσεις έναντι 330.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προσδοκούσαν μείωση στις 321.000 αιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v