Wall: Πτώση με τα βλέμματα στο πετρέλαιο

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street με τις πιέσεις να έχουν διευρυνθεί καθώς η κίνηση του πετρελαίου πάνω και από το επίπεδο των 51 δολαρίων αντισταθμίζει τα θετικά νέα για την πορεία των παραγγελιών καταναλωτικών αγαθών. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street με τις πιέσεις να έχουν διευρυνθεί καθώς η κίνηση του πετρελαίου πάνω και από το επίπεδο των 51 δολαρίων αντισταθμίζει τα θετικά νέα για την πορεία των παραγγελιών καταναλωτικών αγαθών. Υποχώρηση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1,9% τον Απρίλιο μετά από υποχώρηση του μεγέθους στους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Οι αναλυτές προσδοκούσαν ενίσχυση κατά 1,3%.

Παράλληλα, το πετρέλαιο συνεχίζει την ανοδική του τροχιά, με την τιμή να έχει ξεπεράσει και το επίπεδο των 51 δολαρίων ανά βαρέλι μετά την ανακοίνωση ότι τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 20 Μαϊου σημείωσαν την πρώτη τους πτώση σε διάρκεια πέντε εβδομάδων.

Πάντως ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αρνητική εικόνα της αγοράς οφείλεται εν μέρει και σε αποκόμιση κερδών.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρίσκονται οι τεχνολογικές μετοχές, όπως η Cisco Systems και η Microsoft Corp. γεγονός που αποτυπώνεται στην κίνηση του Nasdaq.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Network Appliance η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα διαμορφωθούν στα 17-18 σεντς ανά μετοχή, με τους αναλυτές να αναμένουν κατά μέσο όρο κέρδη 18 σεντς. Παράλληλα, τα έσοδα αναμένονται μεταξύ 465,4 – 478,9 εκατ. δολαρίων με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για 473,3 εκατ. δολάρια.

Υποχώρηση εμφανίζουν και αρκετοί τίτλοι εταιριών πρώτων υλών όπως η US Steel Corp., η Nucor Corp. και η Allegheny Technologies, μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της UBS AG για τον κλάδο.

Οι ανακοινώσεις προγραμμάτων αναδιάρθρωσης των εταιριών Visteon Corp. και Calpine Corp. προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών στους τίτλους τους οι οποίοι αποκομίζουν κέρδη.

Θετική η εικόνα της Exxon Mobil η οποία ευνοείται από την ανοδική κίνηση του ”μαύρου χρυσού”.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Goldman Sachs διατήρησε τις συστάσεις της για τις eBay, Yahoo! και Google στην έκθεσή της για τις προοπτικές του κλάδου internet. ”Οι τάσεις στον χώρο παραμένουν θετικές ενώ τα ευρυζωνικά δίκτυα δείχνουν να ωφελούν το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε γενικές γραμμές, η ανάπτυξη και η κερδοφορία των τριών εταιριών είναι καλύτερη από το μέσο όρο του κλάδου”, τονίζει ο επενδυτικός οίκος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.428 μονάδες με απώλειες 0,72%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,94%, στις 2.042 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,67%, στις 1.186 μονάδες.

Υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε πτώση κατά 0,22% στις 4.971,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε πτωτικά κατά 0,16% και διαμορφώθηκε στις 4.389,54 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε οριακά κατά 0,04% στις 4.100,27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v