Wall: Ενίσχυση με τα βλέμματα στα macro

Κέρδη αποκομίζουν οι τρεις βασικοί δείκτης της Wall Street καθώς η υποχώρηση του βιομηχανικού δείκτη ISM καθησύχασε τις πληθωριστικές ανησυχίες των επενδυτών, ενώ επέτεινε την άποψη ότι ο κύκλος αύξησεων των επιτοκίων από τη Fed ενδεχομένως να φθάνει στο τέλος του. Άνοδος στην Ευρώπη.

Κέρδη αποκομίζουν οι τρεις βασικοί δείκτης της Wall Street καθώς η υποχώρηση του βιομηχανικού δείκτη ISM καθησύχασε τις πληθωριστικές ανησυχίες των επενδυτών, ενώ επέτεινε την άποψη ότι ο κύκλος αύξησεων των επιτοκίων από τη Fed ενδεχομένως να φθάνει στο τέλος του. Άνοδος στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο βιομηχανικός δείκτης ISM διαμορφώθηκε στο 51,4 έναντι του 53,3 που ήταν η τελευταία μέτρηση. Η υποχώρηση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές που εκτιμούσαν το μέγεθος στο 52,1, ωστόσο ο δείκτης παρέμεινε πάνω από το 50 που συνιστά το όριο μεταξύ ανάπτυξης και επιβράδυνσης.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,5% έναντι προσδοκιών για 0,6%.

Ανοδικά κινούνται μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών όπως η Countrywide Financial λόγω των αισιόδοξων εκτιμήσεων που θέλουν τη Fed να σταματά σύντομα τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του κλάδου λιανικού εμπορίου. Κέρδη αποκομίζει η Best Buy μετά την αναβάθμιση της από αναλυτή της Goldman Sachs & Co. σε ”outperform” από ”in line”.

Θετική η εικόνα της Kolh’s Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν πάνω από ένα έτος αυξήθηκαν κατά 0,2%, ενώ επαναβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για κέρδη ανά μετοχή στο δεύτερο τρίμηνο της τάξεως των 49-52 σεντς.

Ενισχύεται η μετοχή της Google, μετά την έκθεση της CSFB που αναφέρει ότι η εταιρία θα ωφεληθεί από την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων. Οι αναλυτές της CSFB αναμένουν η μετοχή της εταιρίας να φθάσει τα 350 δολάρια μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Υποχώρηση εμφανίζει ο τίτλος της Delphi Corp., μετά την υποβάθμιση από την JP Morgan σε ”underweight” από ”neutral”.

Μικρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της SBC Communications, η οποία ανακοίνωσε την προσφορά πρόσβασης στο Internet μέσω ευρυζωνικού δικτύου, έναντι 14,95 δολ. το μήνα, καθιστώντας το ”πακέτο” broadband που προσφέρει, πολύ φθηνότερο των ανταγωνιστών της.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι μετοχές των General Motors και Ford Motor καθώς εντός της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων το Μάιο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.562 μονάδες με κέρδη 0,91%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,08%, στις 2.090 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,99%, στις 1.203 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 5.011,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 1,49% και διαμορφώθηκε στις 4.527,17 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 4.178,25 μονάδες με κέρδη 1,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v