Βοήθεια από ομόλογα και makro στη Wall Street

Η λιγότερο ελκυστική αμερικανική αγορά ομολόγων, με την απόδοση των 10ετών treasuries να διαμορφώνεται χαμηλότερα του 4%, ίσως δώσει ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο καταγράφει οριακές μεταβολές στο άνοιγμα, εν αναμονή των μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Η λιγότερο ελκυστική αμερικανική αγορά ομολόγων, με την απόδοση των 10ετών treasuries να διαμορφώνεται χαμηλότερα του 4% ίσως δώσει ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ωστόσο καταγράφει οριακές μεταβολές στο άνοιγμα, εν αναμονή των μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων δεκαετούς ωρίμανσης υποχώρησαν στο 3,974%, στα χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι τον Οκτώβριο, με τους αναλυτές να επιμένουν ότι οι επενδυτές θα σπεύσουν στις πιο ελκυστικές μετοχές.

Πιέσεις στην αγορά αναμένεται να προκαλέσει η νέα ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου, η οποία ξεπέρασε τα 52 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η παράλληλη άνοδος του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ, με τη σχέση τους να διαμορφώνεται πλέον στα 1,2229 δολ. λόγω της πολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη, αναμένεται να οδηγήσει σε επιδείνωση των ενεργειακών επιπτώσεων και για τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένεται η δημοσιοποίηση του κατασκευαστικού δείκτη ISM.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, η SBC Communications, ανακοίνωσε την προσφορά πρόσβασης στο Internet μέσω ευρυζωνικού δικτύου, έναντι 14,95 δολ. το μήνα, καθιστώντας το ”πακέτο” broadband που προσφέρει, πολύ φθηνότερο των ανταγωνιστών της.

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσης τα στοιχεία πωλήσεων οχημάτων, τα οποία θα δώσουν ”τάση” στις μετοχές των General Motors και Ford, καθώς θα υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις για το αν οι δύο αμερικανικές εταιρίες μπορούν να αντισταθούν στην εισβολή των ιαπωνικών αυτοκινήτων.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η νέα σύσταση και τιμή-στόχος από την Credit Suisse First Boston αναμένεται να δώσει ώθηση στον τίτλο της Google. Η νέα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 350 δολάρια από την προηγούμενη στα 275 δολ. καθώς ο οίκος θεωρεί ότι η αυξανόμενη τροχιά των διαφημιστικών της εσόδων δεν αντανακλάται στην τιμή της μετοχής.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.471,05 μονάδες με κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,04%, στις 2.069,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,02%, στις 1.191,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,22% στις 4.975,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,28% στις 4.132,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.475,08 μονάδες με κέρδη 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v