Κατά 3,9 δισ. δολ. ”φούσκωσε” τα κέρδη της η AIG

Ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG, τον οποίο έχουν μηνύσει οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ με την κατηγορία των λογιστικών σκανδάλων, παραδέχτηκε ότι είχε υπερεκτιμήσει τα καθαρά του κέρδη κατά 3,9 δισ. δολάρια ή 10% στην τελευταία πενταετία.

Κατά 3,9 δισ. δολ. ”φούσκωσε” τα κέρδη της η AIG
Ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG, τον οποίο έχουν μηνύσει οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ με την κατηγορία των λογιστικών σκανδάλων, παραδέχτηκε ότι είχε υπερεκτιμήσει τα καθαρά κέρδη του κατά 3,9 δισ. δολάρια ή 10% στην τελευταία πενταετία.

Μετά την ολοκλήρωση εσωτερικού ελέγχου και αναθεώρησης, η AIG με μεγάλη καθυστέρηση κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη νέα έκθεση που περιέχει το παραπάνω πόρισμα, όπως είχε παραγγείλει η δικαστική αρχή της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο προσφυγής κατά της AIG του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Maurice ”Hank” Greenberg και του οικονομικού διευθυντή Howard Smith.

Στην προσφυγή ο Greenberg και ο Smith, που απολύθηκαν τον Φεβρουάριο καθώς φούντωνε το σκάνδαλο, κατηγορούνται για απάτη και χειραγώγηση των βιβλίων της εταιρίας, προκειμένου να εμφανιστούν πιο δυνατές οι βασικές επιχειρήσεις αναδοχής του ομίλου και να τονωθεί η τιμή της μετοχής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v