Donald Trump: Επένδυση με κέρδη 2.095% στην 20ετία

Ο μεγιστάνας της κτηματαγοράς Donald Trump και ένας όμιλος επενδυτών από το Χονγκ Κονγκ συμφώνησαν να διαθέσουν ένα κομμάτι γης στο Manhattan έναντι 1,8 δισ. δολ. σε μία ακόμη ένδειξη άνθησης του real estate στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Trump είχε αγοράσει την έκταση έναντι 82 εκατ. δολ. το 1985.

της Amy Yee στη Νέα Υόρκη

Ο μεγιστάνας της κτηματαγοράς Donald Trump και ένας όμιλος επενδυτών από το Χονγκ Κονγκ συμφώνησαν να διαθέσουν ένα κομμάτι γης στο Manhattan έναντι 1,8 δισ. δολ., σε μία ακόμη ένδειξη άνθησης του real estate στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρία επενδύσεων Carlyle Group και η Extell Development Corp., η οποία έχει κατασκευάσει τον 60ώροφο ουρανοξύστη ”Orion” δίπλα στην Times Square, συμφώνησαν να αγοράσουν το ”φιλέτο” που ο κ. Trump είχε αγοράσει το 1985 έναντι μόλις 82 εκατ. δολ.

Ο κ. Trump και οι επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τη Hudson Waterfront Associates, είναι συνέταιροι με μερίδια 50:50 στην επένδυση.

Οι Carlyle και Extell σχεδιάζουν να κατασκευάσουν περίπου 3.000 διαμερίσματα στα 308 στρέμματα που εκτείνονται από την 59η έως την 72η Λεωφόρο κοντά στον ποταμό Hudson.

Ο κ. Trump είναι ιδιοκτήτης πολλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη, ενώ στην παρούσα φάση κατασκευάζει συγκροτήματα διαμερισμάτων στο Σικάγο και το Λας Βέγκας.

Με τη μέση τιμή του διαμερίσματος στο Μανχάταν να διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω του 1 εκατ. δολ. και την ελεύθερη γη να σπανίζει, επενδυτές και εργολάβοι σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται.

Οι τιμές των διαμερισμάτων έχουν διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία, δίνοντας τροφή στις ανησυχίες ότι διαμορφώνεται μία ”φούσκα”.

H συμμετοχή της Carlyle στη συμφωνία αντανακλά την τάση των επενδυτικών εταιριών να τοποθετούνται στο real estate, καθώς οι κεφαλαιαγορές παραμένουν αβέβαιες και ασταθείς.

Ορισμένες εταιρίες επενδύσεων αγοράζουν επιχειρήσεις μόνο και μόνο για την αξία του real estate.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v