Τον Chris Cox πρότεινε ο Τζ. Μπους για την SEC

Τον Ρεπουμπλικάνο Christopher Cox, πρώην δικηγόρο ο οποίος δημιούργησε τη χρηματιστηριακή νομοθεσία που κατάφερε να ”χαλιναγωγήσει” τις μηνύσεις επενδυτών, επέλεξε να προτείνει ο πρόεδρος Τζ. Μπους ως διάδοχο του William Donaldson στην ηγεσία της SEC.

Τον Chris Cox πρότεινε ο Τζ. Μπους για την SEC
Τον Ρεπουμπλικάνο Christopher Cox, πρώην δικηγόρο ο οποίος δημιούργησε τη χρηματιστηριακή νομοθεσία που κατάφερε να ”χαλιναγωγήσει” τις μηνύσεις επενδυτών, επέλεξε να προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπους ως διάδοχο του William Donaldson στην ηγεσία της Securities and Exchange Commission (SEC).

”Ο Chris Cox γνωρίζει ότι η ελεύθερη οικονομία βασίζεται στην εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο κ. Μπους, προσθέτοντας ”έδωσα μία ξεκάθαρη εντολή στον Chris, να συνεχίσει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στις αγορές μας”.

Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου ικανοποίησε τις επιχειρήσεις και τους χρηματιστηριακούς ομίλους που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις του κ. Donaldson θεωρώντας ότι τάσσεται υπερβολικά υπέρ των υψηλών προστίμων και των πολλών κανονισμών στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v