Wall: Σταθεροποίηση σε θετικό έδαφος

Σε θετικό έδαφος, με μικρές μεταβολές ”έκλεισαν” οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου, περιόρισε τη νευρικότητα που δημιούργησαν τα macro, ενώ μερίδα των επενδυτών επέλεξε να τηρήσει στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση το Μάιο. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος, με μικρές μεταβολές ”έκλεισαν” οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου, περιόρισε τη νευρικότητα που δημιούργησαν τα macro, ενώ μερίδα των επενδυτών επέλεξε να τηρήσει στάση αναμονής ενόψει των στοιχείων για την απασχόληση το Μάιο. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ενισχύθηκαν αναπάντεχα στις 350.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου, λόγω των απολύσεων στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για οριακή άνοδο κατά 1.000 αιτήσεις, στις 324.000.

Παράλληλα, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε κατά 2,9% στο πρώτο τρίμηνο, σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την πρώιμη καταμέτρηση του μεγέθους αλλά όχι τόσο ισχυρή όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Αναλυτές επισήμαναν ότι μερίδα των επενδυτών προτίμησε τη στάση αναμονής καθώς την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης το Μάιο.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της Sun Microsystems η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της Storage Technology Corp. έναντι τιμήματος ύψους 4,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Ο τίτλος της εταιρίας δέχθηκε πιέσεις ενώ αντίθετα η μετοχή της Storage Technology ενισχύθηκε.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Boeing η οποία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με Κινεζική εταιρία κατασκευής εξαρτημάτων αεροσκαφών για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της Monster Worldwide μετά την ανακοίνωση για την πώληση μίας μονάδας στην Audax Group έναντι τιμήματος ύψους 80 εκατ. δολαρίων.

Θετική η κίνηση της Ciena Corp. η οποία εμφάνισε κατά το δεύτερο τρίμηνο πωλήσεις ύψους 103,8 εκατ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για πωλήσεις 100,2 εκατ. δολαρίων.

Κέρδη για τη μετοχή της Shopping.com Ltd. μετά την είδηση ότι συμφώνησε στην εξαγορά της από την EBay Inc. έναντι τιμήματος ύψους 620 εκατ. δολαρίων σε μετρητά. Αντίθετα η μετοχή της EBay υποχώρησε.

Κινητικότητα εμφάνισε ο κλάδος του λιανεμπορίου λόγω των ανακοινώσεων για τις πωλήσεις Μαϊου. Θετική η εικόνα της JC Penney η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 3,5% το Μάιο. Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε η Pier 1 Imports που εμφάνισε απώλειες μεγαλύτερες των αναμενόμενων.

Απώλειες για τις Biogen Idec και Elan Corp. μετά το δημοσίευμα της Boston Globe ότι το σκεύασμα τους Tysabri ενδέχεται να προκαλεί νευρολογικές διαταραχές.

Πτωτικά κινήθηκε η JP Morgan Chase & Co. μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Τράπεζας ότι τα έσοδα από συναλλαγές στο δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στο χειρότερο επίπεδο της πρόσφατης ιστορίας της εταιρίας.

To δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 1,12%, στα 9,06 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο κατά 2,40%, στα 6,83 δολάρια. Κέρδη 2,26% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,70 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.553,49 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,48%, στις 2.097,80 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,17%, στις 1.204,29 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,12% στις 5.005,00 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 4.532,17 μονάδες. Στις 4.183,72 μονάδες ”έκλεισε” ο CAC 40 στο Παρίσι, αποκομίζοντας μικρά κέρδη της τάξεως του 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v