Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείδωσαν τα κέρδη τους οι traders στη Wall

”Eυμετάβλητη” εικόνα εμφάνισε η Wall στη σημερινή συνεδρίαση, με θετικό άνοιγμα, πέρασμα σε αρνητικό έδαφος λόγω αποκομιδής βραχυπρόθεσμων κερδών και κλείσιμο με απώλειες για τους Nasdaq και S&P. Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις από την κρίση στο subprime, αλλά και οι προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια. Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

”Ευμετάβλητη” εικόνα εμφάνισε η Wall στη σημερινή συνεδρίαση, με θετικό άνοιγμα, πέρασμα σε αρνητικό έδαφος λόγω αποκομιδής βραχυπρόθεσμων κερδών και κλείσιμο με απώλειες για τους Nasdaq και S&P. Στο επίκεντρο οι επιπτώσεις από την κρίση στο subprime, αλλά και οι προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Ο Dow Jones έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος στις 13.235,48 μονάδες (”έχασε” 0,25 μονάδες), ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,43%, στις 2.541,7 μονάδες, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Απώλειες 0,11% για τον S&P 500, στις 1.462,49 μονάδες.

Στη σημερινή συνεδρίαση, κυριάρχησε η διάθεση κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών μετά τη σημαντική άνοδο στην αμερικανική αγορά από την προηγούμενη Παρασκευή και εν μέσω αβεβαιότητας για τις προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια.

”H σημερινή εικόνα είναι μια καθαρή περίπτωση αποκομιδής κερδών”, σχολιάζει για το CBS ο Peter Cardillo, αναλυτής της Avalon Partners.

”Τόσο η ροή ειδήσεων όσο και το κλίμα έχουν βελτιωθεί από την ανακοίνωση της Fed την Παρασκευή, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να έχουμε αφήσει πίσω μας εντελώς την πρόσφατη κρίση”, αναφέρει ο Mike Malone της Cowen & Co.

Στο προσκήνιο τέθηκε η μετοχή της Countrywide Financial, η οποία έφθασε μια ”ανάσα” από τη χρεοκοπία λόγω των προβλημάτων με τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις και την αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Βank of America προχώρησε σε ”ένεση ρευστότητας” ύψους 2 δισ. δολαρίων στην εταιρία, σε μια κίνηση που πυροδότησε και σενάρια για επικείμενη εξαγορά της από την τράπεζα. Πάνως η Bank of America τόνισε ότι η διοχέτευση ρευστότητας στην Countrywide λαμβάνει τη μορφή επένδυσης στην εταιρία.

Η μετοχή της Countrywide έκλεισε με κέρδη 3,4%, έχοντας αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά έως και 15%.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι ο κλάδος χρηματοδότησης real estate θα κινηθεί έντονα ανοδικά μετά την είδηση, προτείνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Redwood Trust.

Σημαντικές απώλειες 2% εμφάνισε ο τίτλος της Home Depot μετά την είδηση των Financial Times ότι το deal για πώληση του κλάδου χονδρικής της εταιρίας, έναντι 10,3 δισ. δολαρίων, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 3,17% στα 46,47 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,63%, στα 15,83 δολάρια. Εκτίναξη 3,83% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 11,66 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,01%, στις 6.196,9 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,09%, στις 5.523,33 μονάδες. Ανοδος 0,15% για τον DAX 30, στις 7.511,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v