Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων ωθούν τη Wall

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street αν και έχουν απολέσει μέρος της αρχικής δυναμικής, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η FED θα προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων κατά την προσεχή συνεδρίασή της ύστερα από τις δηλώσεις του B. Bernanke. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street αν και έχουν απολέσει μέρος της αρχικής δυναμικής με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η FED θα προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων κατά την προσεχή συνεδρίασή της ύστερα από τις δηλώσεις του B. Bernanke. Kέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς η δήλωση του B. Bernanke ότι η FED είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα αναζωπύρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για μια πιθανή μείωση των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της FED είναι στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των TD Ameritrade και Ε Trade ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστήριζε ότι οι δύο χρηματιστηριακές εξετάζουν και την συγχώνευσή τους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η HSBC που αποφάσισε να βάλει λουκέτο σε κομμάτι των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την παροχή στεγαστικών στις ΗΠΑ, κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε περικοπή 600 θέσεων εργασίας.

Εξάλλου πτώση καταγράφει η μετοχή της Accredited Home Lenders με την εταιρία να ανακοινώνει ότι παγώνει τις νέες αιτήσεις στεγαστικών δανείων.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.186 μονάδες με κέρδη 0,73%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,78%, στις 2.540 μονάδες. Κέρδη 0,66% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.456 μονάδες.

Ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.196 μονάδες με άνοδο κατά 1,81%, ενώ ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 1,02%, στις 7.500 μονάδες. Κέρδη 1,83% για τον CAC 40, στις 5.518 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v