Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street

Ανοδικές τάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να ”καλωσορίζουν” το ενδεχόμενο συγχώνευσης δύο ισχυρών χρηματιστηριακών αλλά και μια πιθανή μείωση των επιτοκίων, ύστερα από τη δήλωση του B. Bernanke για τη χρήση όλων των εργαλείων από πλευράς FED για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κύριες ευρωαγορές.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά με τους επενδυτές να ”καλωσορίζουν” το ενδεχόμενο συγχώνευσης δύο ισχυρών χρηματιστηριακών αλλά και μια πιθανή μείωση των επιτοκίων με αφορμή τη δήλωση του B. Bernanke για τη χρήση όλων των εργαλείων από πλευράς FED για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι χρηματιστηριακές TD Ameritrade και Ε-Τrade ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστήριζε ότι οι δύο εταιρίες διεξάγουν συζητήσεις με θέμα μια πιθανή συγχώνευση. Μάλιστα αναλυτές της αγοράς ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να πυροδοτήσει ευρύτερες εξελίξεις στον κλάδο.

Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η χθεσινή δήλωση του B. Bernanke ο οποίος τόνισε ότι η FED είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που διαθέτει ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τραπεζικής επιτροπής του Κονγκρέσο. Χρηματιστές της αγοράς προβλέπουν ότι η FED θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια περικοπή των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου.

Στο μέτωπο των εταιριών ακινήτων κέρδη σημειώνει η Toll Brothers που ανακοίνωσε πτώση 85% στα κέρδη του γ΄ οικονομικού τριμήνου καθώς η κερδοφορία διαμορφώθηκε ανώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ανοδικές κινείται και η BHP Billiton. Η εταιρία κατέγραψε αύξηση 28% στα ετήσια κέρδη του οικονομικού έτους, ενώ προέβλεψε ότι η μεταβλητότητα στις αγορές δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τη ζήτηση για τα προϊόντα της.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.199 μονάδες με κέρδη 0,83%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,09%, στις 2.548 μονάδες. Κέρδη 1,02% για τον S&P 500, στις 1.461 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,32%, στις 6.166 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 1,74%, στις 5.512 μονάδες. Ανοδος 1,14% για τον DAX 30,που κινείται στις 7.509 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v