Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Θετικό κλίμα στον απόηχο της FED

Ανοδικά κινείται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική αγορά στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων απο τη Federal Reserve. Τις ανοδικές τάσεις ενισχύουν περαιτέρω η θετική αντίδραση των χρηματαγορών της Ασίας και της Ευρώπης και η αναβάθμιση του χρηματοοικονομικού κλάδου απο τη Lehman Brothers. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ανοδικά κινείται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική αγορά στον απόηχο της μείωσης των επιτοκίων απο τη Federal Reserve. Τις ανοδικές τάσεις ενισχύει περαιτέρω η θετική αντίδραση των χρηματαγορών της Ασίας και της Ευρώπης. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα, η κίνηση της Federal Reserve την Παρασκευή να μειώσει το επιτόκιο πιστωτικής διευκόλυνσης κατά μισή μονάδα βάσης, στο 5,75%, αλλά και η επισήμανση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι είναι έτοιμη να παρέμβει ξανά σε περίπτωση που χρειαστεί, αποτελούν τους βασικούς λόγους για την άνοδο της αμερικανικής αγοράς και στη σημερινή συνεδρίαση.

Ωστόσο, θετικά λειτουργεί και η βελτίωση του κλίματος στις χρηματαγορές της Ασίας και της Ευρώπης, αλλά και η αναβάθμιση της σύστασης για τον χρηματοοικονομικό κλάδο σε ”overweight” από τη Lehman Brothers.

O Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.091,11 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,09%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,30%, στις 2.512,66 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.446,49 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, στο προσκήνιο βρίσκεται η μετοχή της HSBC, η οποία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού στην Korea Exchange Bank από τη Lone Star.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου οικιακού εξοπλισμού στις ΗΠΑ, Lowe’s, μετά την ανακοίνωση ότι η κερδοφορία του στο β’ τρίμηνο εμφάνισε σημαντική βελτίωση της τάξης του 9%.

Κινητικότητα παρατηρείται και στη μετοχή του Nasdaq Stock Market, μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να πουλήσει το ποσοστό της τάξης του 31% που κατέχει στο London Stock Exchange.

Εν τω μεταξύ, σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται στις 6.128.70 μονάδες, με άνοδο 1.06%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 0,50%, στις 7.415.55 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται 1,32% υψηλότερα, στις 5.434.45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v