Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τούρμπο” οι αγορές μετά την παρέμβαση FED

Σε μείωση των επιτοκίων πιστωτικής διευκόλυνσης (federal discount rates) κατά 50 μονάδες βάσης, από 6,25% σε 5,75% προχώρησε η FED, ενώ η σχετική είδηση οδηγεί σε ισχυρή ανάκαμψη τις ευρωαγορές και τα futures στη Wall. ”Ράλι” 3% σε FTSE 100, DAX και CAC 40.

Σε μείωση των επιτοκίων πιστωτικής διευκόλυνσης (federal discount rates) κατά 50 μονάδες βάσης, από 6,25% σε 5,75% προχώρησε η FED, ενώ η σχετική είδηση οδηγεί σε ανάκαμψη τις ευρωαγορές και τα futures στη Wall.

Σύμφωνα με τη δήλωση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, ”οι συνθήκες στην αγορά έχουν χειροτέψει και μπορούν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη. Η Fed θα δράσει όπως απαιτείται για να βοηθήσει την οικονομία”.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, σημειώθηκε ισχυρό ράλι στις ευρωαγορές, οι οποίες βρίσκονταν σε αρνητικό έδαφος από το πρωί. Άνοδος 3,19% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.045 μονάδες, κέρδη 2,95% στις 7.484 μονάδες για τον DAX στη Φρανκφούρτη και άνοδος 3,08% για τον CAC στο Παρίσι, στις 5.427 μονάδες.

Τα παράγωγα συμβόλαια της Wall Street πέρασαν από απώλειες σε θετικό έδαφος, υποδηλώνοντας άνοιγμα της αγοράς με άνοδο 1,5% - 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v