Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στη Wall

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα και λίγο χαμηλότερα επίπεδα καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο προβληματισμός για τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην αγορά κατοικίας και τα ενυπόθηκα δάνεια αντισταθμίζεται εν μέρει από τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve. Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές.

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα και λίγο χαμηλότερα επίπεδα καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο προβληματισμός για τις συνεχιζόμενες πιέσεις στην αγορά κατοικίας και τα ενυπόθηκα δάνεια αντισταθμίζεται εν μέρει από τις ελπίδες των επενδυτών για μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Οι ανησυχίες για τις αγορές χρεογράφων που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων τίθενται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η Banc of America Securities προχώρησε σε υποβαθμίσεις και μειώσεις στις τιμές-στόχους μιας σειράς εταιριών κατασκευής κατοικιών, μεταξύ των οποίων οι Toll Brothers, Hovnanian Enterprises και Standard Pacific.

Εν τω μεταξύ, η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι κλείνει τον κλάδο ενυπόθηκων δανείων, καθώς ο κολοσσός των πιστωτικών καρτών χάνει την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες αποκόμισης κερδών από τη χορήγηση δανείων.

Όμως, ο προβληματισμός αντισταθμίζεται από τις προσδοκίες ότι η Fed σύντομα θα προχωρήσει σε κίνηση μείωσης των επιτοκίων, και όχι μόνο των επιτοκίων με βάση τα οποία δανείζει στις τράπεζες (πιστωτικής διευκόλυνσης).

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα έκτακτης συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ben Bernanke, του υπουργού Οικονομικών της χώρας κ. Henry Paulson και του προέδρου της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου, κ. Chris Dodd.

Στην αγορά σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Countrywide Financial, μετά την είδηση ότι αποτελεί στόχο εξαγοράς από τον γνωστό επενδυτή κ. Warren Buffett.

O Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.079,11 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,32%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,27%, στις 2.501,66 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.440,49 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,33%.

Εν τω μεταξύ, ήπιες απώλειες καταγράφουν και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται στις 6.052,70 μονάδες, με πτώση 0,43%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 0,09%, στις 7.400,55 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται 0,21% χαμηλότερα, στις 5.387,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v