Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρία νέα ”θύματα” του subprime

Τρία ακόμη ”θύματα” της δευτερογενούς αγοράς ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν οι διεθνείς αγορές. Από τη μία πλευρά οι αμερικανικές Capital One και Thornburg Mortgage, οι οποίες προχωρούν σε μείωση εργατικού δυναμικού και σε πώληση περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη η γερμανική Landesbank Sachsen Girozentrale, η οποία φέρεται να έχει ”έκθεση” ύψους 4 δισ. δολαρίων στην εν λόγω αγορά.

Τρία νέα ”θύματα” του subprime
Τρία ακόμη ”θύματα” της δευτερογενούς αγοράς ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν οι διεθνείς αγορές.

Από τη μία πλευρά οι αμερικανικές Capital One και Thornburg Mortgage, οι οποίες προχωρούν σε μείωση εργατικού δυναμικού και σε πώληση περιουσιακών στοιχείων και από την άλλη η γερμανική Landesbank Sachsen Girozentrale η οποία φέρεται να έχει ”έκθεση” ύψους 4 δισ. δολαρίων στην εν λόγω αγορά.

- Capital One

Την περικοπή 1.900 θέσεων εργασίας, με κόστος ύψους 860 εκατ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Capital One Financial –που είναι περισσότερο γνωστή ως εταιρία έκδοσης πιστωτικών κρατών– καθώς προχωρά στη διακοπή λειτουργίας μονάδας παροχής στεγαστικών δανείων, την οποία, μάλιστα, είχε εξαγοράσει το 2006. Πρόκειται για την εταιρία GreenPoint Mortgage, την οποία η Capital One είχε αποκτήσει τον Δεκέμβριο του 2006, έναντι του ποσού των 13,2 δισ. δολαρίων από τη North Fork Bancorp. Παράλληλα, ο όμιλος προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεών του για τα ετήσια κέρδη του στα 5 δολάρια ανά μετοχή έναντι 7,15 δολάρια προηγούμενης πρόβλεψης.

- Thornburg Mortgage

Ο αμερικανικός όμιλος παροχής στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε την πώληση περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 20,5 δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλύψει σημαντικό μέρος του δανεισμού του αλλά και να μειώσει την έκθεσή του στις βραχυχρόνιες αγορές πίστης. Πρόκειται για το 35% των περιουσιακών στοιχείων που διέθετε στην κατοχή του, βάσει της δικής του ανακοίνωσης στα τέλη Ιουνίου.

- SachsenLB

Τα τρία δισ. ευρώ (περίπου τέσσερα δισ. δολάρια) φτάνει η έκθεση του γερμανικού κρατικού τραπεζικού ομίλου στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Πρόκειται για τη δεύτερη τράπεζα της Λειψίας –μετά την IKB– που αντιμετωπίζει ισχυρά προβλήματα με την έκθεσή της στη συγκεκριμένη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v