Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος εν μέσω διασφαλίσεων από Fed στη Wall

Θετικά πρόσημα διαγράφονται στην αμερικανική αγορά στις απογευματινές συναλλαγές, καθώς από τη συνάντηση ”κορυφής” για την αμερικανική οικονομία προέκυψαν διασφαλίσεις από τη Federal Reserve ότι θα χρησιμοποιήσει ”όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση της κρίσης. Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Θετικά πρόσημα διαγράφονται στην αμερικανική αγορά στις απογευματινές συναλλαγές, καθώς από τη συνάντηση ”κορυφής” για την αμερικανική οικονομία προέκυψαν διασφαλίσεις από τη Federal Reserve ότι θα χρησιμοποιήσει ”όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επισημαίνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ben Bernanke, του υπουργού Οικονομικών της χώρας κ. Henry Paulson και του προέδρου της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου, κ. Chris Dodd.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Dodd, ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι είναι προετοιμασμένος να ”χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του” για να αντιμετωπίσει την κρίση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Οι δηλώσεις του κ. Dodd οδήγησαν την αμερικανική αγορά σε θετικά πρόσημα, καθώς ενισχύουν το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από τη Federal Reserve για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τις αγορές χρεογράφων που βασίζονται σε χαρτοφυλάκια ενυπόθηκων δανείων τίθενται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η Banc of America Securities προχώρησε σε υποβαθμίσεις και μειώσεις στις τιμές στόχους μιας σειράς εταιριών κατασκευής κατοικιών, μεταξύ των οποίων οι Toll Brothers, Hovnanian Enterprises και Standard Pacific.

Παράλληλα, η Capital One Financial ανακοίνωσε ότι κλείνει τον κλάδο ενυπόθηκων δανείων, καθώς ο κολοσσός των πιστωτικών καρτών χάνει την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες αποκόμισης κερδών από τη χορήγηση δανείων.

Στην αγορά, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Countrywide Financial μετά την είδηση ότι αποτελεί στόχο εξαγοράς από τον γνωστό επενδυτή Warren Buffett.

O Dow Jones κινείται αυτήν την ώρα στις 13.124,11 μονάδες, καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,03%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49%, στις 2.520,66 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.448,49 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,17%.

Εν τω μεταξύ, με ήπια άνοδο έκλεισαν οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.086.10 μονάδες, με άνοδο 0,12%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,23%, στις 7.424,75 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε 0,36% υψηλότερα, στις 5.418,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v