Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στη Wall

Ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών βλέπουν οι traders στη Wall μετά τη σημαντική άνοδο στην αμερικανική αγορά από την προηγούμενη Παρασκευή και εν μέσω αβεβαιότητας για τις προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια. Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών βλέπουν οι traders στη Wall μετά τη σημαντική άνοδο στην αμερικανική αγορά από την προηγούμενη Παρασκευή και εν μέσω αβεβαιότητας για τις προθέσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε ακόμη υψηλότερα, καλύπτοντας μέρος των ισχυρών απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα προβεί σύντομα σε μείωση επιτοκίων, αλλά και κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών, κάτι που εκλαμβάνεται ως σημαντική ένδειξη βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

”H πτώση είναι μια καθαρή περίπτωση αποκομιδής κερδών”, σχολιάζει για το CBS ο Peter Cardillo, αναλυτής της Avalon Partners.

”Τόσο η ροή ειδήσεων όσο και το κλίμα έχουν βελτιωθεί από την ανακοίνωση της Fed την Παρασκευή, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να έχουμε αφήσει πίσω μας εντελώς την πρόσφατη κρίση”, αναφέρει ο Mike Malone της Cowen & Co.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο προσκήνιο τίθεται η μετοχή της Countrywide Financial, η οποία έφθασε μια ”ανάσα” από τη χρεοκοπία λόγω των προβλημάτων με τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις και την αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Βank of America προχώρησε σε ”ένεση ρευστότητας” ύψους 2 δισ. δολαρίων στην εταιρία, σε μια κίνηση που πυροδότησε και σενάρια για επικείμενη εξαγορά της από την τράπεζα. Πάνως η Bank of America τόνισε ότι η διοχέτευση ρευστότητας στην Countrywide λαμβάνει τη μορφή επένδυσης στην εταιρία. Η μετοχή της Countrywide ενισχύεται κατά 15% στο άνοιγμα.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι ο κλάδος χρηματοδότησης real estate θα κινηθεί έντονα ανοδικά στην είδηση, προτείνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Redwood Trust.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.179 μονάδες με πτώση 0,43%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,79%, στις 2.533 μονάδες. Απώλειες 0,57% για τον S&P 500, στις 1.455 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωαγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,01%, στις 6.196,9 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,09%, στις 5.523,33 μονάδες. Ανοδος 0,15% για τον DAX 30, στις 7.511,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v