Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη σε Wall με επιτόκια στο προσκήνιο

Η αναζωπύρωση των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη FED αλλά και η πιθανή συγχώνευση δύο ισχυρών online χρηματιστηριακών ομίλων δημιούργησαν θετικό κλίμα στη Wall Street, χαρίζοντας ισχυρά κέρδη στους βασικούς δείκτες. Ανοδικές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η αναζωπύρωση των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη FED αλλά και η πιθανή συγχώνευση δύο ισχυρών online χρηματιστηριακών ομίλων δημιούργησαν θετικό κλίμα στη Wall Street χαρίζοντας ισχυρά κέρδη στους βασικούς δείκτες. Ανοδικές τάσεις σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς η δήλωση του B. Bernanke ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση στο αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η FED θα προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της FED θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των online χρηματιστηριακών TD Ameritrade και E Trade. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι δύο όμιλοι βρίσκονται σε συζητήσεις για μια ενδεχόμενη συγχώνευσή τους.

Απώλειες κατέγραψε η Accredited Home καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί νέες αιτήσεις για χορηγήσεις δανείων, ενώ θα περικόψει περί τις 1.600 θέσεις εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι μετοχές των μεγάλων τραπεζών και συγκεκριμένα των Citigroup, Βank of America, JP Morgan και Wachovia. Οι 4 αμερικανικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν η κάθε μια σε δανεισμό 500 εκατ. δολαρίων από τη FED.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως η HSBC αποφάσισε να κλείσει γραφεία στις ΗΠΑ τα οποία δραστηριοποιούνταν στην παροχή στεγαστικών δανείων.

Το δικαίωμα της 3Ε κέρδισε 4% στα 47,97 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,83%, στα 15,85 δολάρια. Άνοδος 2,1% για το δικαίωμα της Εθνικής, στα 11,2 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.236 μονάδες με κέρδη 1,11%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 1,25%, στις 2.552 μονάδες. Ανοδος 1,17% για τον S&P 500, στις 1.464 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.196 μονάδες καταγράφοντας κέρδος 1,81%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 1,02%, στις 7.500 μονάδες. Κέρδη 1,83% για τον CAC 40, που έκλεισε στις 5.518 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v