Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall μετά τη ”διάσωση” της Countrywide

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, μετά την είδηση της ”ένεσης ρευστότητας” από τη Bank of America στην εταιρία ενυπόθηκων δανείων Countrywide Financial, αλλά και αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αποτρέψουν περαιτέρω επιπτώσεις στις οικονομίες λόγω της κρίσης στην αγορά subprime. Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές.

Κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στο άνοιγμα, μετά την είδηση της ”ένεσης ρευστότητας” από τη Bank of America στην εταιρία ενυπόθηκων δανείων Countrywide Financial, αλλά και αισιοδοξίας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αποτρέψουν περαιτέρω επιπτώσεις στις οικονομίες λόγω της κρίσης στην αγορά subprime.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά κινήθηκε ακόμη υψηλότερα, καλύπτοντας μέρος των ισχυρών απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve θα προβεί σύντομα σε μείωση επιτοκίων, αλλά και κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών, κάτι που εκλαμβάνεται ως σημαντική ένδειξη βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

”Η κινητικότητα στο M&A είναι λυτρωτική για τις αγορές γιατί δείχνει ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας”, αναφέρουν αμερικανοί αναλυτές.

Στη σημερινή συνεδρίαση, στο προσκήνιο τίθεται η μετοχή της Countrywide Financial, η οποία έφθασε μια ”ανάσα” από τη χρεοκοπία λόγω των προβλημάτων με τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις και την αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής φερεγγυότητας.

Όπως ανακοινώθηκε, η Βank of America προχώρησε σε ”ένεση ρευστότητας” ύψους 2 δισ. δολαρίων στην εταιρία, σε μια κίνηση που πυροδότησε και σενάρια για επικείμενη εξαγορά της από την τράπεζα. Πάνως η Bank of America τόνισε ότι η διοχέτευση ρευστότητας στην Countrywide λαμβάνει τη μορφή επένδυσης στην εταιρία. Η μετοχή της Countrywide ενισχύεται κατά 15% στο άνοιγμα.

Η Deutsche Bank εκτιμά ότι ο κλάδος χρηματοδότησης real estate θα κινηθεί έντονα ανοδικά στην είδηση, προτείνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Redwood Trust.



Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.276 μονάδες με κέρδη 0,30%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,44%, στις 2.564 μονάδες. Κέρδη 0,42% για τον S&P 500, στις 1.470 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,63%, στις 6.234 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,73%, στις 5.560 μονάδες. Ανοδος 0,66% για τον DAX 30,που κινείται στις 7.549 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v