ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Merit: Οι δραστηριότητες της Τ. Ολυμπιακή στις ΗΠΑ

Merit: Οι δραστηριότητες της Τ. Ολυμπιακή στις ΗΠΑ

Στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ αναμένεται να δραστηριοποιηθεί η θυγατρική της Τεχνική Ολυμπιακή στις ΗΠΑ, που θα προκύψει από την απορρόφηση της Engle Holdings από τη Newmark Homes, σύμφωνα με έκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Mαΐου.

Εκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ για το Νεώριο Σύρου

Εκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ για το Νεώριο Σύρου

Αύξηση 30% στον τζίρο και 71% στην κερδοφορία αναμένει ο όμιλος Νεώριον Σύρου για το 2002, σύμφωνα με έκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ (Απρίλιος 2002), ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του ομίλου ανέρχεται σε 666,12 εκατ. ευρώ.

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Intracom

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Intracom

Στην υπογραφή 7 συμβάσεων, συνολικού ύψους 101,1 εκατ. ευρώ προχώρησε στο τελευταίο δίμηνο η Intracom, ενώ αναμένεται η υπογραφή και νέων συμβάσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ (18/4). Στους στόχους της εταιρίας η επέκταση σε Κίνα και Νότιο Αμερική.

Έκθεση της Marfin Hellenic για Folli- Follie

Έκθεση της Marfin Hellenic για Folli- Follie

Τιμή στόχο τα 20,8 ευρώ και ”συσσώρευση” (”accumulate”) συστήνει για τη μετοχή της Folli-Follie η Marfin Hellenic σε έκθεσή της με ημερομηνία 18 Απριλίου. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται το υψηλό κόστος, το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί και το 2002, καθώς και η θετική συμπεριφορά της μετοχής.

Εκθεση για Inform Lykos από Αγροτική ΑΕΠΕΥ

Εκθεση για Inform Lykos από Αγροτική ΑΕΠΕΥ

Διακράτηση (hold) προτείνει για τη μετοχή της Inform P. Lykos η Αγροτική Asset Management σε σχετική έκθεσή της. Ως τιμή στόχο θέτει τα 9,75 ευρώ, ενώ θεωρεί τη γενικότερη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρίας πολύ καλή.

Εκθεση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Cosmote

Παρά το γεγονός ότι η Cosmote εισήλθε στην αγορά 5 χρόνια αργότερα από τους ανταγωνιστές της εν τούτοις καταλαμβάνει την πρώτη θέση τόσο στην πελατειακή βάση όσο και στην κερδοφορία, επισημαίνει σε ανάλυσή της Market ΑΧΕΠΕΥ (10/4). Το Ρ/Ε μετά φόρων για το 2001 ανήλθε στο 19,31, ενώ για το 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 17,38.

Εκθεση της Αγροτική ΑΕΠΕΥ για την INTRALOT

Τιμή στόχο τα 20,38 ευρώ δίνει σε έκθεσή της (Μάρτιος 2002) για την Intralot η Agrotiki Asset Management ΑΕΠΕΥ. Σημεία αιχμής για την εταιρία, η εξωστρεφής πολιτική, η ”εξαίρετη χρηματοοικονομική βάση”, αλλά και η εξάρτηση από το ελληνικό Δημόσιο.

Εκθεση της Marfin για Motor Oil, Petrola, ΕΛΠΕ

Αρνητικά είναι για τις τρεις ελληνικές πετρελαϊκές εταιρίες τα πορίσματα έκθεσης της Marfin ΑΧΕΠΕΥ με ημερομηνία 3/4/2002 . Η έκθεση προτείνει ”μείωση θέσεων” για Motor Olil και ΕΛΠΕ, ενώ για Petrola η σύσταση είναι ”πώληση”.

Εκθεση της Nexus ΧΑΕ για τη Motor Oil

Σε 39 χώρες διακινεί τα προϊόντα της η Motor Oil, με σημαντικότερους πελάτες το αμερικανικό δημόσιο και εταιρίες εμπορίας καυσίμων (BP-Mobil, Shell), σύμφωνα με σχετική έκθεση της Nexus (22/3). Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 43,6% από τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου στο ΧΑΑ.

Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για την ΕΠΑΤΤ

Σύσταση ”διακράτησης” (hold+) περιέχει η έκθεση της Eθνικής Χρηματιστηριακής για τις Επιχειρήσεις Αττικής. Η έκθεση σχολιάζει τη μειωμένη κερδοφορία της εταιρίας για το 2001 και εξετάζει τα περιθώρια βελτίωσης, με άξονα τις διεθνείς επενδύσεις της ΕΠΑΤΤ.

Εκθεση της Nexus ΧΑΕ για την Ηρακλής

Εκθεση της Eurolink για τη Folli Follie

Οι εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ για Eurobank

Εκθεση της Merit ΑΧΕΠΕΥ για τη Νίκας

Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για Chipita

Συνοπτική Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για ΕΧΑΕ

Θετικές εκτιμήσεις για Τιτάνα από Εθνική ΑΧΕ

Εκθεση της Eurolink ΑΧΕΠΕΥ για τον ΟΠΑΠ

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Ιατρικό Αθηνών

Εθνική ΑΧΕ: Εκτιμήσεις για 5 ελληνικά blue chips

v