Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική ΑΧΕ: Στα 17,5 ευρώ η τιμή στόχος για ΔΕΗ

Μόνο ”καλά λόγια” έχει η Εθνική ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ, για την οποία θέτει τιμή στόχο στα 17,5 ευρώ και συστήνει ”αγορά”. Στην ανάλυση ( 4/9) σχολιάζονται εγκωμιαστικά τα αποτελέσματα εξαμήνου, με ιδιαίτερη έμφαση στον περιορισμό του κόστους, στην ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και στις καλές, συγκριτικά, αποδόσεις του τίτλου.

Εθνική ΑΧΕ: Στα 17,5 ευρώ η τιμή στόχος για ΔΕΗ
Τιμή στόχο τα 17,50 ευρώ θέτει ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή της ΔΕΗ, ενώ συστήνει ”αγορά”. Στην ανάλυση, με ημερομηνία 4/9, σχολιάζονται τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας, όπου παρατηρείται ο μεγάλος όγκος πωλήσεων και οι επιτυχείς προσπάθειες περιορισμού του κόστους.

Πτωτικά επισημαίνεται, ότι κινήθηκαν και τα επίπεδα χρεών, κάτι που προκαλούσε ανησυχία στην αγορά, στο 6,3% (ετήσια βάση), ενώ υπογραμμίζεται η ηγετική θέση της ΔΕΗ στην ελληνική αγορά με μερίδιο της τάξης του 98,5%.

Η Εθνική ΑΧΕ παρατηρεί, ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε σημαντικό discount έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών της, ενώ ξεπέρασε σε αποδόσεις ”όλους τους βασικούς δείκτες για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας (DJ Eurostoxx Utilities, MSCI global Utilities, MSCI global electric Utilities).

Οι αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ παρατηρούν εξάλλου, ότι η ταμειακή ροή της ΔΕΗ είναι θετική κάτι, που, όπως τονίζουν, δείχνει ότι η προσπάθειες της διοίκησης αποδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v