Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό

Τιμή – στόχο τα 15,3 ευρώ (περιθώριο ανόδου 37,3%) θέτει για τη μετοχή της Γερμανός η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σε σχετικό report, αναθεωρώντας θετικά τις εκτιμήσεις της λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2002 σε συνδυασμό και με την αποδεύσμευση από τη Multirama.

Εκθεση της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ για Γερμανό
Τιμή – στόχο τα 15,3 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Γερμανός η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ σε σχετικό report της (28/08), κρίνοντας τα αποτελέσματα του αρκετά ικανοποιητικά, τόσο λόγω της σημαντικής αύξησης του κύκλου εργασιών της μητρικής εταιρείας Γερμανός όσο και λόγω της μη ενοποίησης των καταστημάτων Multirama, όπως είχε επισημανθεί σε πρόσφατο report της (27/6/2002).

Η πορεία των εταιριών στο εξωτερικό παραμένει το ”στοίχημα” του ομίλου Γερμανός, σύμφωνα με την Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, όπου ο βαθμός διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας στα κράτη τα οποία δραστηριοποιείται παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένο που υπόσχεται υψηλά επίπεδα ανάπτυξης τα επόμενα έτη.

Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Φάσμα οφείλεται στην αύξηση κατά 35,5% των πωλήσεων, ενώ προβλέπεται πως οι πωλήσεις της εταιρίας για το σύνολο του 2002 θα αυξηθούν κατά 30,2% και θα ανέλθουν στα 538 εκατ. ευρώ, 16,4% πάνω έναντι των αρχικών προβλέψεων.

Η Φάσμα αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για το σύνολο των πωλήσεων (+26,1%), υπολογίζοντας να ανέλθουν στα 638,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα προβλεπόμενα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του 2002 υπολογίζει να αυξηθούν στα 14,67%, διαμορφώνοντας το P/E στο 13.

Αξίζει να αναφερθεί, σύμφωνα με τη Φάσμα, πως τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα, αφού δεν ενοποιείται η Multirama, ενώ πέρυσι δεν συμπεριλαμβάνονταν οι θυγατρικές εταιρίες.

Οι απώλειες στον όμιλο (συνολικές πωλήσεις ύψους 283 εκατ. ευρώ) από την μη ενοποίηση της Multirama, καλύφθηκαν από τις πωλήσεις των θυγατρικών εταιριών στο εξωτερικό, ενώ σημαντική κρίνεται από την Φάσμα η συμβολή της Γερμανός στην κερδοφορία του ομίλου.

Το περιθώριο EBITDA, όπως εκτιμά η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, θα διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στο 10,4%, αυξημένο κατά 50 μονάδες βάσης έναντι της περσινής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v