Ανάλυση της Marfin Hellenic για Νίκας

Τα 4,95 ευρώ θέτει τιμή στόχο ανάλυση της Marfin Hellenic για τη μετοχή της ΝΙΚΑΣ, ενώ διατηρείται η σύσταση για ”συσσώρευση”. Στην ανάλυση (26/9) αναθεωρείται ανοδικά το περιθώριο EBITDA, ενώ διατυπώνονται εκτιμήσεις για EBITDA 2002 στα 20,7 εκατ. ευρώ.

Ανάλυση της Marfin Hellenic για Νίκας
Τιμή στόχο τα 4,95 ευρώ θέτει ανάλυση της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ για τη ΝΙΚΑΣ, ενώ διατηρείται η σύσταση για ”συσσώρευση” και σχολιάζονται θετικά τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρίας.

Στην έκθεση με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου, αναθεωρείται ανοδικά το περιθώριο EBITDA, ώστε ”να περιληφθεί η καλύτερη του αναμενομένου απόδοση ζημιογόνων θυγατρικών”.

Η Marfin εκτιμά, πως τα EBITDA για το 2002 θα διαμορφωθούν στα 20,7 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση κατά 22,1%, ενώ για τα κέρδη ανά μετοχή αναφέρεται ότι θα διαμορφωθούν στα 0,17 ευρώ ανά μετοχή.

Η έκθεση τονίζει την καλύτερη παρουσία της ΝΙΚΑΣ στην λιανική αγορά, παρά στο catering, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην πρόθεση της εταιρίας να εισέλθει στην αγορά των γαλακτοκομικών και κυρίως του τυριού, όπως και στην πρόσφατη επέκταση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, όπου αποκτήθηκε το 40% σε εταιρία παραγωγής λουκάνικων.

Αναφορικά με τις επενδύσεις της ΝΙΚΑΣ σε άλλα εταιρικά σχήματα, η Marfin παρατηρεί, ότι η συρρίκνωση του αριθμού των εστιατορίων Zonar’s, όπου η ΝΙΚΑΣ συμμετέχει με 38%, είναι πιθανό να οδηγήσει σε απεμπλοκή από την τοποθέτηση, ενώ υπογραμμίζεται η option αύξησης του μεριδίου στην Greek Gyros από 42% σε 58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v