Εθνική ΑΧΕ: Στα 42,7 ευρώ η τιμή στόχος για Τιτάν

Τα 42,7 ευρώ θέτει ως τιμή στόχο ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ (3/9), για τη μετοχή του Τιτάνα, ενώ συστήνει ”αγορά”, χαρακτηρίζοντας ”θετική” τη γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων της εταιρίας. Στα 273 εκατ. ευρώ το 2002 και στα 312 εκατ. ευρώ το 2003, αναμένονται τα EBITDA.

Εθνική ΑΧΕ: Στα 42,7 ευρώ η τιμή στόχος για Τιτάν
Τιμή στόχο τα 42,7 ευρώ θέτει έκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή του Τιτάνα, ενώ συστήνεται ”αγορά”, ενώ σχολιάζονται τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας.

Στην ανάλυση με ημερομηνία 3/9, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει, ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας ανήλθαν στο ανώτατο επίπεδο των εκτιμήσεων, ενώ επηρεάστηκαν αρνητικά από τις διακυμάνσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου και της Αιγυπτιακής λίρας.

Οι επενδύσεις της εταιρίας στο εξωτερικό παρουσιάζουν σταθερότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες της διεθνούς σκηνής. Αναλυτικά, η γεωγραφική διασπορά των επενδύσεων εκτιμάται ως θετική, ενώ αυτό επιτείνεται από τις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια.

Στις ΗΠΑ, οι δραστηριότητες της εταιρίας εμφανίζουν σταθερότητα με τις τιμές και τη ζήτηση να υποστηρίζονται από τα χαμηλά επιτόκια και την κατασκευαστική δραστηριότητα.

Αντίθετα, η αστάθεια στα μακροοικονομικά μεγέθη της Αιγύπτου, δεν επιτρέπουν σημαντική βελτίωση των εσόδων από τις εκεί επιχειρήσεις, ενώ αιχμή των λειτουργικών αποτελεσμάτων παραμένει η εγχώρια αγορά, λόγω κυρίως των κατασκευών για την Ολυμπιάδα, αλλά και των κεφαλαίων από την ευρωπαϊκή ένωση.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι τα EBITDA του Τιτάνα θα διαμορφωθούν στα 273 εκατ. ευρώ το 2002 και στα 312 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ τα κέρδη προ φόρων στα 177 εκατ. ευρώ το 2002 και στα 206 το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v