Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Chipita

Σε χαμηλά τετραετίας βρέθηκε η μετοχή της Chipita, σύμφωνα με ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ με ημερομηνία 18/9/2002, όπου παράλληλα σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανοδικής κίνησης τα επίπεδα αντίστασης είναι τα 6,4 και τα 7,2 ευρώ.

Ανάλυση της Market ΑΧΕΠΕΥ για Chipita
Σε χαμηλά τετραετίας στην περιοχή των 5,6 – 5,8 ευρώ βρέθηκε η τιμή της μετοχής της Chipita μετά τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούσαν στα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική της ανάλυση, η Market ΑΧΕΠΕΥ με ημερομηνία 18/9/2002.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, η διάσπαση των 7,2 ευρώ με ιδιαίτερα αυξημένο όγκο συναλλαγών, σηματοδότησε την έναρξη της καθοδικής πορείας του τίτλου.

Παράλληλα η Market σημειώνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι ο δείκτης MACD έδωσε σήμα αγορών στις 17/9/2002 και σε περίπτωση ανοδικής κίνησης στον τίτλο, τα επίπεδα αντίστασης είναι τα 6,4 ευρώ (γραμμή R1) και κατόπιν τα 7,2 ευρώ (γραμμή R2).

Σε ότι αφορά τους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Market αναφέρει ότι το EPS μετά φόρων για το 2001 ανήλθε σε 0,19 ευρώ, ενώ για το 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 0,23 ευρώ. Το P/E προ φόρων της εταιρίας για το 2001 διαμορφώθηκε σε 16,25, ενώ για το 2002 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 16,71.

Το P/E μετά φόρων του 2001 ήταν 30,71, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2002 το τοποθετούν σε 25,71.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, ο όμιλος της Chipita συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων, ενώ η θέση του στον κλάδο των snacks και των τυποποιημένων προϊόντων με βάση το αλεύρι θεωρείται ηγετική.

Παράλληλα, συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ελληνικών εταιριών τροφίμων στις εξαγωγές προϊόντων ανά τον κόσμο, καθώς εξάγει σε 36 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό θεωρείται το γεγονός ότι στην εγχώρια αγορά τα μερίδια της εταιρίας στην αγορά των τυποποιημένων croissants, των bake rolls, αλμυρών snacks/chips είναι της τάξεως του 69%, σχεδόν 100% και 8,5% αντίστοιχα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της Market, σημαντική θεωρείται η συμφωνία που σύναψε η Chipita με την PepisCo για την ίδρυση joint venture, με στόχο την από κοινού επέκταση των δύο εταιριών στις αγορές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ξεκινώντας από την αγορά του Μεξικό, όπου έχει δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής συνολικής επένδυσης 14,38 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο στρατηγικής για περαιτέρω ανάπτυξη, ο όμιλος προχωρά στην απεμπλοκή του από δραστηριότητες που δεν εξυπηρετούν τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει.

Τέλος, σε ότι αφορά την μετοχική σύνθεση της Chipita, σύμφωνα με την Market, η Competrol Establishment κατέχει το 14,13%, ενώ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος της εταιρίας, ελέγχει το 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v