Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Cosmote

Τα 11,40 ευρώ θέτει τιμή στόχο ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για τη μετοχή της Cosmote, ενώ διατηρείται η σύσταση για ”αγορά”. Σχολιάζονται ακόμη τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας, όπου επισημαίνεται η αυξημένη συμμετοχή της AMC και τα περιθώρια κερδών.

Ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ για Cosmote
Τα 11,40 ευρώ θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή της Cosmote ανάλυση της Εθνικής Χρηματιστηριακής, ενώ συστήνεται ”αγορά”. Στην ανάλυση με ημερομηνία 30 Αυγούστου, σχολιάζονται τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της εταιρίας.

Αναφορικά με τα περιθώρια κέρδους της εταιρίας, η ανάλυση εκτιμά, πως το περιθώριο EBITDA, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2002 διαμορφώνεται στο 43%, ενώ το μέσο έσοδο ανά χρήστη εμφανίζει τριμηνιαία ανάπτυξη και επιβεβαιώνει τις σταθεροποιητικές τάσεις.

Αναφέρεται, ότι η Cosmote κατόρθωσε να αποσπάσει τη ”μερίδα του λέοντος” στην ελληνική αγορά με το 45,7% των συνδέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο β΄ τρίμηνο του 2002. το γεγονός αυτό ανεβάζει το συνολικό μερίδιο της Cosmote στην αγορά στο 37,6% (πρώτη θέση), ενώ μεταφράζεται σε 3,2 εκατ. ενεργούς συνδρομητές.

Ξεχωριστή μνεία γίνεται από την εθνική ΑΧΕ στις δραστηριότητες της Cosmote στην Αλβανία, όπου η θυγατρική της εταιρίας, AMC, αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στα κέρδη από 9% (α΄ εξάμηνο 2001) σε 9,8%, ενώ επισημαίνεται ότι η ίδια η Cosmote αύξησε το ποσοστό διείσδυσής της στην αλβανική αγορά από 10,45, στο τέλος του 2001, σε 14,8%.

Η ανάλυση διατηρεί τις ”συντηρητικές”, όπως τις χαρακτηρίζει προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, όπου γίνεται λόγος για αύξηση τζίρου 18,6% και EBITDA στα 472 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο έτους.

Η μετοχή της Cosmote, εκτιμούν οι αναλυτές της Εθνικής, ότι διαπραγματεύεται 16,7 φορές τα εκτιμώμενα για το 2002 καθαρά της κέρδη και κατά 7,6 φορές τα εκτιμώμενα για το 2002 EBITDA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v