Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για Coca Cola 3Ε

Στα 21,12 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Coca Cola 3E, ανάλυση της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ συστήνεται ”αγορά”. Επισημαίνεται η σημαντική συμβολή των αναδυόμενων αγορών στην κερδοφορία, ενώ εξαίρεται η ρωσική αγορά.

Εκθεση της Εθνικής ΑΧΕ για Coca Cola 3Ε
Στα 21,12 ευρώ διατηρεί την τιμή στόχο ανάλυση της Εθνικής Χρηματιστηριακής για τη μετοχή της Coca Cola 3Ε, ενώ συστήνει ”αγορά”. Η έκθεση, με ημερομηνία 28 Αυγούστου, παρατηρεί, ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις της, ενώ εκτιμά, ότι τα επόμενα τρία χρόνια οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 20%.

Παρά τις θετικές ενδείξεις από τα αποτελέσματα της εταιρίας, η Εθνική ΑΧΕ δεν αναθεωρεί προς τα επάνω τις συστάσεις της για την 3Ε, καθώς αναμένει ”αδύναμο γ΄ τρίμηνο λόγω των καιρικών συνθηκών, κυρίως σε Αυστρία και Β. Ιταλία”.

Από την Εθνική ΑΧΕ, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο μερίδιο, που είχαν στα αποτελέσματα οι αναδυόμενες αγορές, στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία. ”Τα περιθώρια κέρδους (των αγορών αυτών) βελτιώθηκαν σημαντικά στο β΄ τρίμηνο”, αναφέρει η ανάλυση, ενώ ξεχωρίζει την αγορά της Ρωσίας, για την οποία τονίζεται ότι ”φέτος εμφανίζει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης και διαρκώς βελτιούμενη κερδοφορία”.

Εξάλλου, πάλι για την αγορά της Ρωσίας, εκτιμάται ότι, ”μέσα στο 2002, θα εξελιχθεί στο δεύτερο σημαντικότερο πυλώνα της Coca Cola 3E”.

Επισημαίνεται η μείωση στο συνολικό κόστος, τόσο σε επίπεδο τριμήνου (β΄), όσο και στο εξάμηνο, ενώ για τις αποδόσεις της μετοχής αναφέρεται, ότι κατά τον τελευταίο χρόνο, ξεπέρασαν το δείκτη Eurostoxx για τρόφιμα και ποτά, όπως και τον αντίστοιχο δείκτη MSCI.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v