Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τράπεζες - Μid 40 για νέα υψηλά

Ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Γενικό Δείκτη, σε μία Σοφοκλέους που σήμερα τουλάχιστον εξέπληξε θετικά όσους περίμεναν κάποιες κινήσεις διόρθωσης-αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών. Υπεραπόδοση τραπεζών (μεγάλων και μικρών), ανάκαμψη για ΟΠΑΠ, κινητικότητα στο Μυτιληναίο.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ένατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Γ.Δ., σε μία Σοφοκλέους που σήμερα τουλάχιστον εξέπληξε θετικά όσους περίμεναν κάποιες κινήσεις διόρθωσης-αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών.

Εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος, καθώς η αργία στη Wall Street ”απαγόρεψε” τη δημιουργία σαφούς τάσης.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η περίπου απνευστί κίνηση που συντελείται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στη Σοφοκλέους είναι ένδειξη του θετικού momentum και της θετικής ψυχολογίας των εμπλεκομένων, καθώς, όπως επισημαίνουν ουδείς μπορεί να πάει κόντρα στο ρεύμα, έστω και αν σήμερα κάποια επενδυτικά χαρτοφυλάκια προχώρησαν σε επιλεκτικές δραστηριοποιήσεις.

Ομως από εκεί και πέρα είναι περίπου βέβαιο, ότι η έντονα ανοδική κίνηση μπορεί να φέρει και σημαντική διόρθωση έστω και αν η όποια πρόβλεψη θεωρείται αρκετά παρακινδυνευμένη σε μία εβδομάδα που λήγουν (την Παρασκευή) τα ΣΜΕ Ιανουαρίου.

Τεχνικά η εικόνα συνεχίζει να δείχνει θετική και αν υπερκεραστεί το ψυχολογικό εμπόδιο των 3.949-3.950 δεν αποκλείεται ο Γ.Δ. να κινηθεί προς τα επόμενα τεχνικά εμπόδια των 3.962-3.975 μονάδων.

Από τους δεικτοβαρείς τίτλους, αρνητικά κινήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση ΕΛΠΕ, Hyatt, Πειραιώς, ενώ αντίθετα, θετικότεροι πρωταγωνιστές οι Alpha, Βιοχάλκο, Γερμανός (μετά την έκθεση της UBS που δίνει τιμή –στόχο τα 18,04 ευρώ), ΟΠΑΠ (κάλυψε σημαντικό μέρος από τις απώλειες της Παρασκευής), ενώ συνέχισε ανοδικά η Motor Oil, και αξιοσημείωτα κέρδη κατέγραψαν Αγροτική και Εurobank.

Ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα σε μικρότερες τράπεζες με επικεφαλής των κερδισμένων την Εγνατία και σημαντικά κέρδη για Αspis Bank, Αττικής, Γενική, Τρ. Κύπρου, ενώ τουλάχιστον εντυπωσιακή θεωρείται η κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος που κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική η τελική εικόνα, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 3 προς 1, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 9 έως 19,57%.

Ο τζίρος ξεπέρασε τα 340 εκατ. από τα οποία τα 17,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων σε μία συνεδρίαση αξιοπρόσεχτων συναλλαγών, που κυριάρχησαν οι μετακυλίσεις θέσεων μηδένισαν τις υποτιμήσεις για τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά τα επιμέρους επικεφαλής των κερδισμένων Βαρβαρέσος, Επίλεκτος, Μουζάκης, ιδιαίτερα σημαντικά κέρδη για ΕΛΒΕ, Φοίνικα, Euromedica, κινητικότητα στη ΣΙΔΜΑ, ενώ συνέχισαν ανοδικά Καρδασιλάρης, Κλουκίνας – Λάππας και ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτη η κινητικότητα στον όμιλο Μυτιληναίο.

----Οι προσυμφωνημένες συναλλαγές

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν, τρία πακέτα του ΟΠΑΠ των 66.350, 92.082 και 460 τεμαχίων στα 31,72 ευρώ, 32,04 και 32,30 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 73.300 τεμαχίων της Eurobank στα 30,22 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων των ΚΑΕ στα 16,48 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 500 τεμαχίων της Μέτκα στα 10,20 ευρώ, ένα πακέτο 1.516 τεμαχίων της Πειραιώς Leasing στα 6,50 ευρώ, ένα πακέτο 25.100 τεμαχίων του Τιτάνα στα 32,96 ευρώ, ένα πακέτο 1.000 τεμαχίων της Τεχνικής Ολυμπιακής στα 5,28 ευρώ και ένα πακέτο 7.220 τεμαχίων της Εθνικής στα 37,82 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 240.000 τεμαχίων της ΤΕΡΝΑ στα 8,16 ευρώ, ένα πακέτο 20.000 της Εθνικής στα 37,08 ευρώ και ένα πακέτο 241.100 τεμαχίων της Coca Cola στα 25,40 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v