Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάμπα στη Σοφοκλέους

Ο διαγωνισμός του ΟΠΑΠ, οι διεργασίες στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και οι επιμέρους επιχειρηματικές αγωνίες οδηγούν ακόμη υψηλότερα τη Σοφοκλέους, κόντρα στις επιφυλάξεις που υπάρχουν λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου. Σημαντικά κέρδη για Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Γερμανό και όμιλο Μυτιληναίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά υψηλότερα των 3.900 μονάδων διαμορφώνεται πλέον -με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές- η αγορά.

Ο τζίρος ξεπερνούσε (στις 15:15) τα 240 εκατ. ευρώ, με το κλίμα που επικρατούσε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να διαχέεται ανάλογα στη μεσαία-μικρότερη.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έφτανε σταθερά στο 4 προς 1, ενδεικτικό του κλίματος και της διάθεσης που επικρατεί από την αρχή της ημέρας.

Η μετοχή της Alpha Bank, όπου από την αρχή διαμορφώθηκε επιθετικά ανοδική φορά, βρίσκεται πλέον σε διαπραγμάτευση στα 28,18 ευρώ, της Εθνικής στα 37,10 ευρώ, ενώ της Εμπορικής, μετά και την αποσαφήνιση της πρόθεσης του ομίλου Πειραιώς, στα 28,74 ευρώ.

Με την αγορά στα υψηλά και τους βασικούς δείκτες FTSE να υπεραποδίδουν, φαίνεται πως οι επιφυλάξεις ορισμένων αναλυτών για το ενδεχόμενο μικρής πίεσης σε επιμέρους τίτλους, λόγω της αστάθειας και των υψηλών τιμών πετρελαίου που κυριαρχούν στα ξένα χρηματιστήρια, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v