Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: ”Underweight” από Morgan Stanley

Την τιμή-στόχο των 16 ευρώ και τη σύσταση ”underweight” θέτει η Morgan Stanley για τη μετοχή της ΔΕΗ σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών κοινής ωφέλειας με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2006. ”Ακριβή” χαρακτηρίζει τη μετοχή ο ξένος οίκος.

ΔΕΗ: ”Underweight” από Morgan Stanley
Την τιμή-στόχο των 16 ευρώ και τη σύσταση ”underweight” θέτει η Morgan Stanley για τη μετοχή της ΔΕΗ σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο των εταιριών κοινής ωφέλειας με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2006.

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου στα 19,46 ευρώ.

”Λόγω του προφίλ υψηλού ρίσκου που διέπει τη ΔΕΗ εκτιμούμε ότι οι μετοχές της Επιχείρησης είναι ακριβές”, αναφέρει ο ξένος οίκος.

Παράλληλα, τονίζει πως λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλά λειτουργικά και χρηματοοικονομικά κόστη της ΔΕΗ, η χρηματιστηριακή της αξία είναι ευάλωτη σε εξωγενείς παράγοντες.

”Εκτιμούμε ότι οι βασικότεροι κίνδυνοι στην τιμή-στόχο σχετίζονται με την τιμολογιακή πολιτική, την αβεβαιότητα για το μέλλον της αγοράς, τη μεταβλητότητα των τιμών των πρώτων υλών, αλλά και πιθανή αδυναμία της διοίκησης να επιτύχει τους στόχους της”, επισημαίνει η Morgan Stanley.

Επίσης και αναφερόμενη στις εταιρίες κοινής ωφέλειας που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ”χαμένων” όσον αφορά στις υψηλές τιμές των πρώτων υλών, η Morgan Stanley σημειώνει πως πρόκειται για τις επιχειρήσεις εκείνες που ”αγωνίζονται” να μετακυλίσουν τα υψηλότερα κόστη στους τελικούς καταναλωτές, όπως είναι οι Centrica, GDF και ΔΕΗ.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 29,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 18,8 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006.

Για το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου πάντως, ο ξένος οίκος διατηρεί την ”προσεκτική” του άποψη για το 2006, ενώ επισημαίνει πως ο κλάδος παραμένει ”μη ελκυστικός”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v