Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Αλουμίνιο της Ελλάδος, Cyclon Ελλάς και Εθνική Τράπεζα πραγματοποιούν γ.σ. Από σήμερα 16/1/2006 οι μετοχές της Προμότα, εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Επιτήρησης. Επίσης, η Alpha Bank διοργανώνει τη 2η επενδυτική ημερίδα, όπου θα παρουσιασθεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο αναπτύξεως της τραπέζης 2006-2008.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

Από σήμερα 16/1/2006 οι μετοχές της εταιρίας ”ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ”, εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Επιτήρησης, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με την παρ. 1ζ του άρθρου 212 του Κανονισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές εξελίξεις στην εταιρία.

Ημερίδες

Η Alpha Bank διοργανώνει την 2η Επενδυτική Ημερίδα ”Alpha Bank: Agenda 2010”, όπου θα παρουσιασθεί σε θεσμικούς επενδυτές και χρηματοοικονομικούς αναλυτές το Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναπτύξεως της Τραπέζης, 2006-2008, καθώς και οι βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής της Τραπέζης μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Γενικές συνελεύσεις

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 17:00, στην έδρα της Εταιρίας, Σέκερη 1, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συμπλήρωση του σκοπού της Εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της, με την προσθήκη της ακόλουθης περιόδου στην παράγραφο 1 αυτού: ”Η παραγωγή και εμπορία οποιασδήποτε μορφής ενέργειας”.

2. Επικύρωση της εκλογής ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου, προσωπικώς ή εκπροσωπούμενοι, έχουν οι κάτοχοι μιας τουλάχιστον μετοχής, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Καταστατικού.

CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της Eταιρίας, Ηρώδου Αττικού 12Α, στο Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Λήψη απόφασης για την αγορά των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία BULVARIA AUTOMOTIVE PRODUCTS LTD, που εδρεύει στη Σόφια Βουλγαρίας και της εταιρείας ΚΑRTEX TRADING SRL, που εδρεύει στο Βουκουρέστι Ρουμανίας.

2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την υλοποίηση των παραπάνω συναλλαγών.

3. Διάφορα συναφή θέματα και εξουσιοδοτήσεις για τις αναγκαίες ενέργειες για την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.: Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 11:0,0 στο Μέγαρο Μελά, επί της οδού Αιόλου 93, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και ειδικότερα την έγκριση α) του σχετικού από 13-10-2005 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, β) του ατομικού και συνενωμένου ισολογισμού μετασχηματισμού της Τράπεζας με ημερομηνία 31-7-2005, γ) της από 17-10-2005 έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή κ. Γεωργίου Σαμοθράκη της εταιρίας PriceWaterhouseCoopers για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας με ημερομηνία μετασχηματισμού 31-7-2005 για τους σκοπούς του άρθρου 2 του ν. 2166/1993, ως ισχύει, δ) της από 31-10-2005 έκθεσης του ορκωτού Ελεγκτή κ. Κυριάκου Ριρή της εταιρίας PriceWaterhouseCoopers για τους σκοπούς του άρθρου 327 του Κωδικοποιημένου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ε) της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας επί του ανωτέρω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920.

2. Ακύρωση των κατεχόμενων από την (απορροφώσα) Εθνική Τράπεζα μετοχών της απορροφώμενης ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Α.Ε., με βάση το άρθρο 75 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας συνολικά κατά ποσό Ευρώ ογδόντα εκατομμύρια εξακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδες εξακόσια σαράντα τέσσερα (Euro80.671.644), αφενός με την έκδοση δύο εκατομμυρίων εξακοσίων εβδομήντα χιλιάδων τριακοσίων εξήντα επτά (2.670.367) νέων μετοχών νέας ονομαστικής αξίας Ευρώ πέντε (Euro5) που θα διανεμηθούν στους μετόχους της Απορροφωμένης Εταιρίας (πλην της απορροφώσας Εθνικής Τράπεζας) συνεπεία της ως άνω συγχώνευσης, και αφετέρου με την αύξηση της ονομαστικής αξίας των υφισταμένων μετοχών της Απορροφώσας (όπως θα έχουν προκύψει μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. και της ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.) από Ευρώ τέσσερα και ογδόντα λεπτά (Euro4,80) σε Ευρώ πέντε (Euro5) από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

4. Τροποποίηση των άρθρων 3, 4 και 39 του Καταστατικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. συνεπεία της ανωτέρω συγχώνευσης και των άρθρων 22 και 23 του Καταστατικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. περί διοικητικού συμβουλίου και εκπροσώπησης.

5. Έγκριση των πράξεων του Διοικητικού Συμβουλίου για την εν επικεφαλίδι συγχώνευση και χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου και την ανταλλαγή των μετοχών.

6. Ορισμός εκπροσώπων της Τράπεζας για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ Α.Ε. από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., για την υπογραφή δηλώσεων και οποιωνδήποτε άλλων εγγράφων απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

7. Έκδοση Ομολογιακών Δανείων ύψους έως Ευρώ 6.000.000.000.

8. Διάφορες ανακοινώσεις και εγκρίσεις.

Διάφορα

* Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Μανούσος Βολουδάκης και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Αθανάσιος Σκορδάς θα επισκεφθούν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 10 π.μ. τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στα νέα του γραφεία (Λεωφόρο Κηφισίας 124 και Ιατρίδου 2, Αμπελόκηποι, 7ος όροφος), όπου θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, και ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σήμερα Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 19.00 στο Βυζαντινό Μουσείο σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η συνεργασία της ΕΚΟ ΑΒΕΕ με τη Σχολή Καλών Τεχνών, η οποία συνίσταται στην προβολή και αγορά κάθε χρόνο έργων ταλαντούχων φοιτητών της, στη διακόσμηση του ετήσιου ημερολογίου της εταιρίας με επιλεγμένα έργα και την ανάδειξη και προβολή των νέων καλλιτεχνών με την έκθεση των έργων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v