Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διόρθωση

Μέχρι τα ”χαμηλά” των 3.842,3 μονάδων υποχώρησε αρχικά ο Γενικός Δείκτης, για να ανακάμψει εν μέρει στη συνέχεια. Συγκριτικά μικρότερες οι απώλειες της Σοφοκλέους έναντι των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, με τους κλάδους χημικών, κατασκευών, μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας να βρίσκονται στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 3.842,3 μονάδες διαμορφώνεται το μέχρι στιγμής χαμηλότερο σημείο της ημέρας, πλην όμως αυτή την ώρα -και μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά- η εικόνα αμβλύνθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Από τις μόλις 6 μετοχές με θετικό πρόσημο στην αρχή, ο αριθμός τους έφτασε (στις 12:50) τις 35.

Μέχρι εκείνη την ώρα οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες του Γ.Δ. είχαν μειωθεί στο 0,40%, με τον Γενικό Δείκτη να επιχειρεί να ισορροπήσει υψηλότερα των 3.860 μονάδων.

Οι απώλειες των τραπεζών (-0,6%) αντισταθμίζονταν εν μέρει από την υπεραντίδραση των χημικών (3,1%), των κατασκευών (0,5%), των εταιριών τεχνολογίας, τροφίμων – ποτών, μέσων ενημέρωσης και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Οι συναλλαγές μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης ξεπερνούσαν τα 116 εκατ. ευρώ, με υψηλότατο τζίρο σε μετοχές των ΓΕΚ-Τέρνα, ΕΛΤΕΧ, αλλά και ΔΟΛ, Τεγόπουλου και Τηλέτυπου.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν μέχρι τα 25,24 ευρώ για την Coca Cola 3Ε, τα 7,76 για την ΕΥΔΑΠ, τα 1,82 ευρώ για τη Μηχανική και τα 4,46 για την J&P Άβαξ.

Προς τα 6,86 ευρώ συνεχίζεται η αντίδραση για τη μετοχή του Πλαισίου, προς τα 3,52 του Μαΐλλη, ενώ παραμένει ανοδική η φορά για τη Lamda Development (στα 7,12 ευρώ).

Οι εξελίξεις στο μεσαίο τραπεζικό χώρο και το μέτωπο της Αγροτικής συντηρούν υψηλότερα τις Aspis Bank, Attica Bank, Κύπρου, ΑΤΕbank και Γενική Τράπεζα.

Από τον ακτοπλοϊκό κλάδο ανοδικά, με λίγες όμως συναλλαγές, διαμορφώνεται προς τα 3,42 ευρώ η μετοχή των Μινωικών Γραμμών.

Για τη συγκεκριμένη μετοχή η Σίγμα δημοσίευσε (10/1) ανάλυση με τιμή–στόχο τα 3,8 ευρώ.

Θα πρέπει να προσεχθεί πως με ανακοίνωση της εταιρίας η απόρριψη της αίτησης για άρση του προστίμου (δες σχετικό θέμα) δεν θα έχει καμία επιβάρυνση στα αποτελέσματα της εισηγμένης, αφού έχει σχηματιστεί πρόβλεψη για το σύνολο του ποσού των 3,26 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή του Αλουμινίου της Ελλάδος διαμορφώνεται μέχρι τα 31,12 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος παρουσίασης και ελληνικών εταιριών σε εκδήλωση της ΟDDO στις Κάνες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στην εν λόγω εκδήλωση, πέραν του ομίλου Μυτιληναίου, συμμετέχουν οι Πειραιώς, Γερμανός, Νotos, Σαράντης και Hyatt.

Για την τελευταία, οι εξελίξεις ”τρέχουν”, όπως αναφέρεται στο σχετικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v