Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τις 3.900 ο Δείκτης -Στο επίκεντρο η Intralot

Ασφαλώς το κορυφαίο deal στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, όπως είναι η κίνηση εξαγοράς της αμερικανικής GTech από την ιταλική Lottomatica, επηρεάζει τα μέγιστα και τη μετοχή της Intralot (7,55%), ενώ ”στέλνει” τον Γενικό Δείκτη προς τις 3.900 μονάδες. Προφανώς, οι διεργασίες και η τάση των ξένων αγορών οδηγούν τους επενδυτές και τους παίκτες σε νέες αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αγορές και την καταγραφή ακόμη μίας κορυφής προς τις 3.876 μονάδες απαντούν επενδυτές και παίκτες.

Κύριο χαρακτηριστικό, και της σημερινής συνεδρίασης, οι αυξημένες συναλλαγές, οι οποίες γύρω στις 12:10 προσέγγιζαν τα 70 εκατ. ευρώ.

Με περίπου ισοδύναμη αντίδραση των βασικών δεικτών FTSE και τον ASE-20 να διαμορφώνεται κατά 0,7% υψηλότερα, προς τις 2.139 μονάδες.

Το κυριότερο ”καύσιμο” της αγοράς, καθότι αναφερόμαστε στη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση, βρίσκεται ακριβώς σε επιχειρηματικές κινήσεις, συνέργειες, που σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό έχουν ουσία.

Για παράδειγμα, η μετοχή της Intralot διαμορφώνεται στα 16,12 ευρώ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο (δες σχετικό θέμα για G-Tech-Lottomatica), η Μotor Oil στα 21,86 ευρώ, μετά την τελευταία αναβάθμιση, η Αστήρ Παλάς στα 7,38 ευρώ (λόγω των επικείμενων εξελίξεων αναφορικά με τη διοίκηση), χωρίς να στερείται ουσίας η αντίδραση είτε της Lamda Development προς τα 6,62 ευρώ, του Αλουμινίου στα 31,20 ή των ΔΟΛ, Intracom, Ρόκα, Μηχανικής, Ηρακλή, ΕΛΤΕΧ και αρκετών ακόμη εταιριών.

Είναι θετικό -και σε αυτό θα πρέπει να σταθούμε, ακριβώς επειδή πρόκειται για εισηγμένες από τη Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση- το ότι τρέχουν ουσιαστικές εξελίξεις σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό.

Ορισμένες από αυτές συμβαίνουν στις ξένες αγορές (περίπτωση G-Tech ή εξαγορές της Credit Agricole) και θα επηρεάσουν άμεσα και ελληνικές εισηγμένες, άλλες με πιο πρόσφατη αυτή της Hyatt επιχειρούνται από Έλληνες χρηματιστές – μεσολαβητές με ξένους, ενώ αρκετές (Ηρακλής, Αστήρ, Ρόκας, Αλουμίνιο της Ελλάδος) καλώς ή κακώς προεξοφλούνται αυτή την περίοδο λόγω υπαρκτών ενδεχομένων.

Ούτως ή άλλως, η μακροπρόθεσμη θέση μας είναι θετική, καθότι οι τιμές των ελληνικών μετοχών της πρώτης ταχύτητας δεν διαμορφώνονται πλέον στην Αθήνα, αλλά στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και τη Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v