Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, στις ζημιές που εμφανίζουν οι ΔΕΚΟ, στην εικόνα της Σοφοκλέους, στα σχέδια για τη νέα Ολυμπιακή, αλλά και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, στις ζημιές που εμφανίζουν οι ΔΕΚΟ, στην εικόνα της Σοφοκλέους, στα σχέδια για τη νέα Ολυμπιακή, αλλά και στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τετάρτης.

Μαρκογιαννάκης: Ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ”συνελήφθη” να ομιλεί απαξιωτικά για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινό και αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αναφέρει Το Βήμα.

Με αποπομπή από την κυβέρνηση πλήρωσε χθες τη νύχτα ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που έκανε για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό, τον οποίο χαρακτήρισε ”ανόητο” και ”αγράμματο” σε συνάντηση κομματικών στελεχών στο Καστέλι της Κρήτης, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Μητσοτάκης: Μέρισμα από τις ”αρπαχτές” των traders να αποκομίζει το κράτος προτείνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να επέλθει εξυγίανση ση χρηματιστηριακή αγορά και να αποδοθεί επενδυτική δικαιοσύνη, αναφέρει το Κέρδος.

Ζήτημα φόρου υπεραξίας στο Χ.Α. έθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, το οποίο και απέκλεισε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αναφέρει η Εξπρές.

Γρίπη Πουλερικών: Διαστάσεις εφιάλτη στις παρυφές της Ευρώπης προσλαμβάνει η ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών από την ανατολική Τουρκία στα μικρασιατικά παράλια, αναφέρει η Καθημερινή.

Για εφιαλτικά σενάρια σχετικά με πανδημία της γρίπης κάνει λόγο Το Βήμα, που συμπληρώνει ότι πανικός επικρατεί στην Τουρκία καθώς εξαπλώνονται τα ύποπτα κρούσματα.

ΔΕΚΟ: Στα 352 εκατ. ευρώ έφτασαν οι συνολικές ζημιές των ΔΕΚΟ το 2004, ενώ την ίδια στιγμή οι διοικητές των δημοσίων επιχειρήσεων καλούνται από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή προκειμένου να πάρουν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τις ΔΕΚΟ, αναφέρει η Ημερησία.

Επιτακτική καθίσταται η αλλαγή του μοντέλου διοίκησης και διαχείρισης των ΔΕΚΟ μετά την τεράστια αιμορραγία που προκαλούν στον κρατικό κορβανά οι αστρονομικές ζημιές των δημοσίων οργανισμών και τα ήδη βεβαρημένα ελλείμματά τους, επισημαίνει το Κέρδος.

Σε οικονομικό τέλμα βουλιάζουν οι ΔΕΚΟ σημειώνει η Εξπρές, που προσθέτει ότι η επιδείνωση των ελλειμμάτων ασκεί πίεση για άμεση εξυγίανση και δομικές αλλαγές.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Ένα βήμα πριν από τη ρήξη ήλθαν χθες η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ με αφορμή την πρόταση των βιομηχάνων για επιλεκτικό πάγωμα μισθών σε περιοχές με υψηλή ανεργία, γεγονός που ερμηνεύεται από τη συνδικαλιστική οργάνωση ως προσπάθεια ανατροπής του ενιαίου της εθνικής γενικής σύμβασης με απώτερο σκοπό την κατάργησή της επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Η Σοφοκλέους καταρρίπτει νέα ρεκόρ, ενώ συγχρόνως γίνεται ξεκαθάρισμα στο ταμπλό, επισημαίνει η Ημερησία.

Τράπεζες: Σχεδιάζουν εξαγορές οκτώ ξένες τράπεζες, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει ότι αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα σημειώνει και ποια είναι τα ελληνικά ιδρύματα που προσεγγίζονται.

Ολυμπιακή: Η νέα ανώνυμη αεροπορική εταιρία που θα συστήσει το Δημόσιο αρχίζει να δημιουργείται, τουλάχιστον επί χάρτου, αναφέρει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι την Παρασκευή το πρωί στο Λονδίνο η σύμβουλος Sabre που έχει αναλάβει την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου σύστασης της Νέας Ολυμπιακής θα γνωστοποιήσει τη φυσιογνωμία, το μέγεθος, τα πτητικά μέσα, τους προτεινόμενους προορισμούς, το προσωπικό, τους αναγκαίους πόρους αλλά και τις συναφείς δραστηριότητες της νέας εταιρίας.

Εμπορική: Κέρδη ύψους 90 εκατ. ευρώ θα παρουσιάσει η Εμπορική για το 2005 αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η λιανική τραπεζική σηματοδότησε την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία.

”Διαπραγματευτικό ατού” φαίνεται να έχει το Δημόσιο στην προσπάθεια πώλησης της συμμετοχής του στην Εμπορική Τράπεζα, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος μεγάλου ελληνικού τραπεζικού ομίλου, τονίζει το Κέρδος.

Hyatt: Η δημόσια προσφορά της BC Partners για το υπόλοιπο 48,43% των μετοχών της Hyatt αναμένεται να γίνει εντός μηνός, αφού επικαιροποιηθεί η εξαγορά του 51,57%, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Λαϊκή Τράπεζα: Το 21% της Λαϊκής Τράπεζας πωλεί η HSBC, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει ότι είναι πιθανόν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τη Marfin.

Παπαστράτος: Στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο προχωρά η θυγατρική της Philip Morris, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επισημαίνει ότι η Παπαστράτος θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ.

ΕΡΓΟΣΕ: Επαναπροκηρύσσει το έργο της σήραγγας Καλλιδρόμου η ΕΡΓΟΣΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα σημειώνει ότι διεξάγονται διαγωνισμοί για άλλα επτά έργα προϋπολογισμού 540 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v