ΑΧΕ: Ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών

Διατηρείται η θετική ψυχολογία που διέπει την αγορά, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε μια ομάδα μετοχών που έχουν υπεραποδώσει. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Ενδεχόμενες κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Την καλή της πορεία θα διατηρήσει η αγορά, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι η ψυχολογία παραμένει ιδιαίτερα θετική.

Σε ανοδική διάθεση θα παραμείνει και σήμερα η εγχώρια αγορά, καθώς το momentum διατηρείται ”ισχυρό”, εκτιμά η Eurobank Sec, που συμπληρώνει ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις υποστηρίζουν τη γενικότερη τάση.

Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε συνέχεια της ένταξης των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο ”Πάμε Στοίχημα”, εκτιμά η Proton Securies, η οποία αναφέρεται παράλληλα και στη συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής GTech από την ιταλική Lottomatica.

Από τις προοπτικές που διαθέτει η εγχώρια αγορά συνεχίζουν να έλκονται οι επενδυτές, αναφέρει η Εγνατία Finance, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ενδιαφέρον για έναν αριθμό μετοχών.

Ωστόσο, είναι λογικό να καταγραφούν ήπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών ύστερα από τα πρόσφατα ”ισχυρά” κέρδη, χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η γενικότερη εικόνα της αγοράς, συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ εκτιμά η Σίγμα Securities ότι θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από τις ”θετικές εξελίξεις” όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα”.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities αναφέρει πως δεν αποκλείεται να καταγραφούν περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης, τονίζοντας ότι ένας αριθμός τίτλων καταγράφει ήδη διψήφια ποσοστά κερδών.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 1,20% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει ότι οι αποδόσεις του Γενικού Δείκτη από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα είναι της τάξης του 4,9%, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι η ψυχολογία παραμένει ιδιαίτερα θετική.

Επίσης, η Marfin Analysis προσθέτει ότι οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να επικεντρώνεται στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Hyatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v