Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα media στο επίκεντρο

Με τον κλάδο των εταιριών μέσων ενημέρωσης, αλλά και επιλεκτικές αγορές σε μετοχές των ΕΧΑΕ, Intracom, ΕΛΤΕΧ και ΕΥΔΑΠ συνεχίζεται η προσπάθεια για τη διαμόρφωση εύρους διακύμανσης πέριξ της ευρύτερης περιοχής των 3.850 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πέριξ των 3.850 μονάδων φάνηκε πως εξαντλήθηκαν οι πρώτες θέσεις, κυρίως κατοχύρωσης κερδών.

Μέχρι τα χαμηλά της ημέρας υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές περίπου 50 εκατ. ευρώ, για να αντιδράσει στη συνέχεια η Σοφοκλέους με τζίρο 77 εκατ. ευρώ, προς τις 3.875 μονάδες.

Χαμηλότερα διαμορφώνεται ο FTSE-20, ενώ κρατά ο Mid 40 με οριακά κέρδη, καθώς αρχικά υποχώρησαν Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική και αντέδρασαν Cosmote, Αγροτική.

Λόγω επικαιρότητας και των πιθανολογούμενων εξελίξεων αποκτά ενδιαφέρον η συνολικότερη αντίδραση του κλάδου μέσων ενημέρωσης.

Η παρακολούθηση του διαγράμματος της Τηλέτυπος, που κάποια στιγμή ”κλείδωσε”, δείχνει πως διαμορφώνεται σταθερά ανοδική τάση από τον Ιούλιο, φέρνοντας με δύο ενδιάμεσες φάσεις συσσώρευσης την τιμή της μετοχής προς τα 4,4 ευρώ.

Μάλιστα, σήμερα, οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα αυξημένες, περί τις 113.000 τεμάχια, αξίας περίπου μισού εκατ. ευρώ, στις 12:35, ενώ την ίδια ώρα κατά 4,40% ενισχύονταν ο ΔΟΛ (προς τα 3,32 ευρώ) και κατά 3,95% ο Τεγόπουλος στα 1,84 ευρώ.

Για τη μετοχή του ΔΟΛ έχει διασπαστεί η προηγούμενη αντίσταση, ενώ για τον Τεγόπουλο σημείο-”κλειδί” αποτελούν τα 1,80 ευρώ.

Η μεγάλη, όμως, ωφελημένη των συνεδριάσεων με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΧΑΕ, που μέχρι στιγμής κερδίζει 3,2% (στα 10,46 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η προηγούμενη επιστροφή κεφαλαίου, και βεβαίως η... επόμενη).

Στη μετοχή της ΕΧΑΕ, οι συναλλαγές ξεπερνούσαν στις 12:40 τα 3,3 εκατ. ευρώ, ενώ από πλευράς τζίρου ξεχωρίζουν με 1,8 εκατ. ευρώ η Intracom, τα 1,3 στα ΕΛΠΕ, με περίπου μισό εκατ. ο Μυτιληναιος, αλλά και Motor Oil με 2,3 εκατ. ευρώ (στα 21,84 ευρώ) και Intralot με 3,1 εκατ. ευρώ (στα 17 ευρώ).

Η εικόνα της αγοράς είναι μοιρασμένη, καθώς εύλογα και οι βραχυπρόθεσμοι ”παίκτες” ακολουθούν τακτική επιλεκτικών τοποθετήσεων, φέρνοντας υψηλότερα την ΕΛΤΕΧ, τον Μαΐλλη, τη ΓΕΚ και τη Βιοχάλκο.

Λόγω της ευρύτητας που μπορεί να έχει η διαδικασία αναδιάρθρωσης θέσεων – χαρτοφυλακίων στα υψηλά της ευρύτερης περιοχής των 3.800 μονάδων, θα χρειαστούν, όπως αναφερόταν και χθες, αρκετές συνεδριάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί εύρος διακύμανσης.

Αυτό οδηγεί κυρίως στην επιλεκτικότητα των αγορών και όχι στο κυνήγι της διακύμανσης των βασικών δεικτών, με οροφή γι’ αυτή την περίοδο τις 3.900 μονάδες.

Για τη συνέχεια, δεν αποκλείεται ο Γ.Δ. σταδιακά να κινηθεί προς τις 3.875 – 3.880 μονάδες, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τις απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v