Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Ωφελημένη η ΜΕΤΚΑ από αναδιάρθρωση

Την τιμή-στόχο των 10,6 ευρώ για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, όπου παράλληλα διατηρεί τη σύσταση ”buy”, ενώ αναφερόμενη στην πρόσφατη αναδιάρθρωση του ομίλου Μυτιληναίου εκτιμά ότι ωφελεί ιδιαίτερα τη ΜΕΤΚΑ.

Deutsche Bank: Ωφελημένη η ΜΕΤΚΑ από αναδιάρθρωση
Την τιμή-στόχο των 10,6 ευρώ για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ επαναδιατυπώνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου, όπου παράλληλα διατηρεί τη σύσταση ”buy”.

Η μετοχή της ΜΕΤΚΑ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (11 Ιανουαρίου) στα 9,78 ευρώ.

Αφορμή για την έκθεση στάθηκε η πρόσφατη αναδιάρθρωση των συμμετοχών που πραγματοποιήθηκε στον όμιλο Μυτιληναίο. Ο ξένος οίκος σχολιάζοντας την εν λόγω κίνηση αναφέρει πως η ΜΕΤΚΑ επωφελείται από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος Μυτιληναίου απέκτησε όλες τις συμμετοχές της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ σε μη εισηγμένες θυγατρικές εταιρίες παραγωγής θερμικής και αιολικής ενέργειας, αλλά και το 12,94% της ΕΛΒΟ, ενώ την ίδια στιγμή η ΜΕΤΚΑ απέκτησε από τη Μυτιληναίος το 83,50% στη μη εισηγμένη ΕΛΕΜΚΑ.

Ειδικότερα και όσον αφορά στην ΕΛΕΜΚΑ, η Deutsche Bank εκτιμά ότι εκτός από τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στα ταμεία της, η εν λόγω κίνηση θα προσδώσει επιπλέον 500.000 – 1 εκατ. ευρώ στα κέρδη της ΜΕΤΚΑ (περίπου 1%-2% των καθαρών κερδών του 2006), ενώ συμπληρώνει πως η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ΕΛΕΜΚΑ ως έναν εξειδικευμένο ανάδοχο κατασκευής στα μεγάλα έργα υποδομής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v