Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lottery η... Σοφοκλέους

Παραμένει επικεντρωμένο, από πλευράς συναλλαγών, το ενδιαφέρον προς μετοχές εταιριών κυρίως της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης. Συναλλαγές... έτους στην Intralot με 1,2 εκατ. τεμάχια, περισσότερο από 1,5 εκατ. τεμάχια στον ΟΠΑΠ, σε μία περίοδο που η υπόθεση ”Λοταρία” παίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο γεγονός ότι 5 στις 20 μετοχές με την υψηλότερη απόδοση ανήκουν στην κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, αποδίδεται εύγλωττα η εικόνα της αγοράς.

Με τη συνεδρίαση να αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον σταδιακά μετά τις 14:00 και με την πορεία συγκεκριμένων μετοχών να ενισχύουν πιθανά ή όχι επιχειρηματικά ενδεχόμενα.

Παρατηρείται λόγου χάρη πως με περισσότερες συναλλαγές τα Everest και λιγότερες οι Olympic Catering και Γρηγόρης, η τιμή τους διαμορφώνεται από 4 έως 14% υψηλότερα.

Κατά 4,2% αντιδρά, με λίγες μέχρι στιγμής συναλλαγές η Εβροφάρμα, που άμεσα ή έμμεσα έχει εμπλακεί στη φημολογία των ημερών που αφορούν στον ευρύτερο χώρο τροφίμων-ειδών διατροφής.

Το ενθαρρυντικό είναι πως σε μετοχές εταιριών, που ο γράφων θεωρεί ”ακραία περιφέρεια” ο μέχρι στιγμής τζίρος δεν δικαιολογεί πολλά πράγματα και εμφανώς δεν παραπέμπει σε εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών.

Αντιθέτως, θεωρούμε θετικό το γεγονός πως η μετοχή της Intralot με συναλλαγές... 1,2 εκατ. τεμαχίων παραμένει στα υψηλά των 16,72 ευρώ, ενώ ακολουθούν με μισό εκατ. τεμάχια προς τα 21,90 ευρώ η Motor Oil, με 1,6 εκατ. τεμάχια με 32,64 ευρώ ο ΟΠΑΠ, η Μέτκα στα 9,84 ευρώ, Αστήρ Παλλάς στα 7,40 ευρώ και αρκετών ακόμη τίτλων κυρίως από τον ακτοπλοϊκό χώρο, τις κατασκευές και τα χημικά.

Για τη μετοχή των δύο λιμενικών φορέων ΟΛΠ-ΟΛΘ με τρέχουσα τιμή στα 17,72 ευρώ και 13,40 ευρώ η στήλη δεν έχει πολλά περισσότερα να συμπληρώσει από αυτά που υποστηρίζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, πάντα με βάση τις επιχειρηματικές προοπτικές των δύο οργανισμών, την προστιθέμενη αξία από την ενδεχόμενη αξιοποίηση ακινήτων και βεβαίως την σταθερά αυξανόμενη συμμετοχή ξένων και Ελλήνων εφοπλιστικών κεφαλαίων.

Βραχυμεσοπρόθεσμα, το ”Στοίχημα” της αγοράς παίζεται ακριβώς εκεί όπου διαδραματίζονται οι εξελίξεις και μάλιστα στο διεθνή χώρο.

Αφορούν όχι μόνο το διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, αλλά και ανάλογη διαδικασία με την λοταρία σε χώρες όπως η Τουρκία, Ρωσία και Αγγλία.

Και εκεί παρούσες θα είναι τόσο η Intralot όσο και το προκύπτον σχήμα GTech-Lottomatica.

Από την ίδια κατηγορία (Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση) μετοχών, θα επιμείνουμε στην ανοδική φορά της ΕΛΤΕΧ, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, της Γενικής Τράπεζας, της Marfin Financial Group, συνολικότερα του ομίλου Μυτιληναίου, αλλά και των Autohellas, Φλεξοπάκ, Κύπρου, Εθνική Ασφαλιστική.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, χρήζει προσοχής η αύξηση των συναλλαγών στους Μύλους Λούλη, με υψηλή τιμή σήμερα στα 2,10 ευρώ, Μπενρουμπή μέχρι τα 4,20 ευρώ και ορισμένων ακόμη, όπου δημιουργούνται ενδείξεις υπεραπόδοσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v