Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, αλλά και οι ανατιμήσεις του 2005, οι απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων, ο διάλογος για τα εργασιακά, καθώς και τα νέα υψηλά της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο, αλλά και οι ανατιμήσεις του 2005, οι απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων, ο διάλογος για τα εργασιακά, καθώς και τα νέα υψηλά της Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία επικεντρώνεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Οικονομία: Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης επανέλαβε χθες τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ εντός του 2006, σύμφωνα με Το Βήμα.

Κοινοτικοί Πόροι: Με ρυθμό 42% έτρεχαν στο τέλος του 2005 οι απορροφήσεις των κοινοτικών πόρων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας Χρ. Φώλιας, αναφέρει η Καθημερινή.

Πόρους ύψους 20 δισ. ευρώ θα πρέπει να ”μετασχηματίσει” η Ελλάδα σε έργα και δράσεις του Γ΄ ΚΠΣ στα επόμενα τριάμισι περίπου χρόνια, ώστε οι απώλειες να περιοριστούν στο πρόστιμο των 518 εκατ. ευρώ που επέβαλε η Ε.Ε. για τα έργα του ΕΠΤΑ, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Σε δημόσια δαπάνη 20 δισ. ευρώ την ερχόμενη τριετία μεταφράζεται η τιτάνια προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από την κυβέρνηση για να σωθεί το Γ΄ ΚΠΣ, επισημαίνει η Εξπρές.

Κλαδικές Συμβάσεις: Εργασιακές αλλαγές, αυτή τη φορά με συναίνεση –εκτός απροόπτου– και με αιχμή την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη μείωση του εργασιακού κόστους, όπου είναι αναγκαίο, προοιωνίζεται η ενεργοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληθωρισμός: Με ρυθμό 3,6% αυξήθηκε τον Δεκέμβριο του 2005 ο πληθωρισμός, από 3,5% τον Νοέμβριο, σημειώνει η Καθημερινή.

Με ανατιμήσεις έως και 37,4% στα 43 από τα 49 αγαθά και υπηρεσίες που γεμίζουν το ”καλάθι της νοικοκυράς” έκλεισε το 2005, επισημαίνει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Με νέα άνοδο 0,84% στις 3.877,23 μονάδες έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, σημειώνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η αγορά πραγματοποίησε ρεκόρ 5ετίας στις συναλλαγές.

Σενάρια και φήμες ανεβάζουν τις μετοχές, τονίζει το Κέρδος, που συμπληρώνει ότι οι ξένοι αγοράζουν, αλλά οι Έλληνες μένουν επιφυλακτικοί.

Τράπεζες: Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών προκάλεσε η παρέμβαση του Π. Παναγιωτόπουλου στις διαπραγματεύσεις με την ΟΤΟΕ για το ωράριο, αναφέρει η Ημερησία.

Εθνική: Αύξηση 140% αναμένεται στα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας για το 2005, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα 1,10 ευρώ ανά μετοχή.

Coca–Cola 3Ε: Την ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της στην ιταλική αγορά επιδιώκει η ελληνική εταιρία εμφιαλώσεως μέσω του προγράμματος route-to-market, το οποίο αφορά ουσιαστικά στη σύσταση νέου δικτύου, σημειώνει το Κέρδος.

Marfin: Για τη Λαϊκή Τράπεζα Ελλάδος ενδιαφέρεται η Marfin, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει πως η HSBC σχεδιάζει την πώληση του 21% της Λαϊκής Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v