Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum

Θετικό παραμένει το κλίμα στην εγχώρια αγορά επισημαίνουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν παράλληλα ότι ενδέχεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών, χωρίς, όμως, να διαφοροποιείται η συνολικότερη εικόνα της αγοράς.

ΑΧΕ: Διατηρείται το θετικό momentum
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία σύμφωνα με την Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει παράλληλα ότι σε συνέχεια του χθεσινού ράλι οι κινήσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα είναι το πλέον πιθανό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση.

Διατηρείται το θετικό momentum στην αγορά σύμφωνα με την Proton Securities, που εκτιμά, όμως, ότι τα ισχυρά κέρδη που έχει καταγράψει ένας αριθμός μετοχών ενδέχεται να οδηγήσουν σε κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Προς νέα υψηλά συνεχίζει να κινείται η αγορά ,με την ψυχολογία να παραμένει θετική αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία επισημαίνει, όμως, πως η χθεσινή αδυναμία του Γενικού Δείκτη να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά του υψηλά, ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη ότι περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών μπορεί να καταγραφούν και σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ωστόσο πως θα διαφοροποιηθεί η γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως αν και δεν παραβλέπει το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών (και δη στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση) εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω άνοδο των τιμών, κυρίως λόγω του momentum που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ενισχυμένης ρευστότητας και των θεμελιωδών στοιχείων τα οποία υποστηρίζουν τη γενικότερη τάση.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός ∆είκτης σηµείωσε άνοδο 0,84%, µε τον τζίρο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 607 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει ότι η αγορά συνέχισε την καλή της πορεία, κλείνοντας ωστόσο χαµηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά της, καθώς προέκυψαν ρευστοποιήσεις ιδιαίτερα στις µετοχές της µικρής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v