Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στη θέση της Ελλάδας μεταξύ των ”25” της Ε.Ε. στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, στο ”ράλι” των τιμών του πετρελαίου, στην ανάκληση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας εργοστασίου της ΕΒΖ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στη θέση της Ελλάδας μεταξύ των ”25” της Ε.Ε. στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, στο ”ράλι” των τιμών του πετρελαίου, στην ανάκληση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας εργοστασίου της ΕΒΖ αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Οικονομία: Η ελληνική οικονομία δεν συνδέεται παρά ελάχιστα άμεσα με την έρευνα και την καινοτομία, όπως επισημαίνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε χθες και την επικαλείται η Ημερησία.

Τεχνολογία: Στον πάτο της τάξης παραμένει η Ελλάδα στο ”μάθημα έρευνα - τεχνολογία” σύμφωνα με την Καθημερινή, που αναφέρει ότι στην ιεραρχία, όσον αφορά στο κρίσιμο για τη μελλοντική ευημερία και ανάπτυξη κάθε χώρας ζήτημα της έρευνας και της ανάπτυξης νέων προϊόντων και τεχνολογιών, η χώρα μας καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των ”25” της Ένωσης.

Εξαγωγές: Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης παραδέχθηκε χθες ότι ακόμη σημειώνονται καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς, τις οποίες όμως απέδωσε στην ανάγκη ελέγχου των αιτήσεων των εξαγωγέων, σημειώνει η Ημερησία.

Πετρέλαιο: Το ράλι του πετρελαίου φοβίζει τις αγορές, αναφέρει η Ημερησία, που κάνει λόγο για άλμα στην τιμή του ”μαύρου χρυσού” μετά την κλιμάκωση της κρίσης με το Ιράν.

Ολυμπιακό Χωριό: Και πάλι οσμή σκανδάλου αναδύεται από τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας σημειώνει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι την τελευταία στιγμή απερρίφθη από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού πρόταση της διοίκησης για ενοικίαση σε ιδιώτες και σε εξευτελιστική τιμή ακινήτου αθλητικών εγκαταστάσεων, ιδιοκτησίας του ΟΕΚ, που βρίσκεται στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τουρισμός: Εγκρίθηκε τελικώς από το ΥΠΕΧΩΔΕ και συνεχίζει την πορεία του προς τη Βουλή το πολυσυζητημένο σχέδιο νόμου για τον ιαματικό τουρισμό που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει η Εξπρές.

Κατασκευές: Τις προοπτικές για τον κατασκευαστικό κλάδο παραθέτει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκτιμήσεις έξι κορυφαίων παραγόντων της αγοράς.

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 2,25% διατήρησε χθες το βασικό επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο διοικητής της όμως Ζαν - Κλοντ Τρισέ ενίσχυσε το αντιπληθωριστικό του μήνυμα, λέγοντας ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να παρακολουθεί πολύ στενά τις τιμές, σημάδι ότι γίνεται πιο πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο.

Φέσσας: Η συμφωνία πώλησης της Q-Telecom ήταν μια πολύ καλή συμφωνία και τα οφέλη των αγοραστών μπορεί να είναι μεγαλύτερα από αυτά που φαίνονται, λέει ο πρόεδρος του ομίλου της Info-Quest σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Eurobank: Αύξηση κερδών κατά 57% αναμένεται για τη Eurobank το 2005, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως το μέρισμα υπολογίζεται στα 0,91 ευρώ.

ΟΤΕ: Η Citigroup σε report της προβαίνει σε εκτιμήσεις ως προς το πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στον ΟΤΕ και την ισπανική Telefonica, αναφέρει το Κέρδος.

Τράπεζα Πειραιώς: Αινιγματικός παραμένει για κάποιους τραπεζικούς κύκλους ο ρόλος της Τράπεζας Πειραιώς στην υπόθεση της Εμπορικής, καθώς το ερώτημα που τους απασχολεί είναι αν όντως ενδιαφέρεται να την αποκτήσει, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Πιθανή επέκταση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου στη ΔΕΗ από τα 210 άτομα στα 2.200 προβλέπει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Μίνι κυβερνητική κρίση προκάλεσε η προχθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ να βάλει λουκέτο στο ζαχαρουργείο της Ξάνθης, μια κερδοφόρο μονάδα, με 193 εργαζόμενους και εκατοντάδες προμηθευτές τευτλοπαραγωγούς που εξαρτώνται οικονομικά από τη λειτουργία της μονάδας, τονίζει Το Βήμα.

Σε λίγες μόλις ώρες και αφού προς στιγμήν η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας παραίτησης υφυπουργού, υποχρεώθηκε σε υπαναχώρηση και ανακάλεσε την απόφαση της ΑΤΕ για αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ξάνθη, επισημαίνει η Ημερησία.

Απετράπη προς το παρόν το κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ξάνθη, το οποίο είχε αποφασιστεί την Τετάρτη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, αναφέρει η Καθημερινή.

Με κυβερνητική παρέμβαση καταργήθηκε η απόφαση της διοίκησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης για κλείσιμο του εργοστασίου στην Ξάνθη, επισημαίνει το Κέρδος.

ΑΛΤΕ: Από τη στάση που θα τηρήσουν οι πιστωτές εξαρτάται, όπως υποστηρίζει η διοίκηση της Alfa Alfa Holdings, η τύχη των τριών εισηγμένων εταιριών, αναφέρει η Καθημερινή.

Proton: Ένα βήμα πριν από τη συγχώνευση φαίνεται να βρίσκονται οι Proton Bank και Omega Bank σύμφωνα με την Εξπρές.

Ολυμπιακή: Το επιχειρησιακό σχέδιο βάσει του οποίου θα ”χτιστεί” η νέα αεροπορική εταιρία (η τρίτη Ολυμπιακή) παρουσιάζεται σήμερα στο Λονδίνο από τη σύμβουλο Sabre, σημειώνει η Καθημερινή.

Οι πρώτες πληροφορίες για το business plan της νέας Ο.Α. περιγράφουν μια εταιρία η οποία θα είναι μικρότερη, με δύο τύπους αεροσκάφων, μικρών και μεσαίων αποστάσεων, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v