Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H περιφέρεια... αντεπιτίθεται

Με τις ανοδικές μετοχές να είναι περισσότερες από αυτές που υποχωρούν και τις απώλειες του Γ.Δ. να έχουν περιοριστεί σημαντικά, φαίνεται πως λίγοι είναι αυτοί που ανησυχούν ουσιαστικά από το κλίμα που επικρατεί στη Σοφοκλέους. Eάν μάλιστα η διόρθωση των ξένων χρηματιστηρίων ολοκληρωθεί στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, δεν αποκλείεται να διατηρηθεί η (και βραχυπρόθεσμα) ανοδική φορά της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για τους θιασώτες των στατιστικών η συνεδρίαση εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, θετικά.

Με περισσότερες μετοχές (150) να διαμορφώνονται ανοδικά έναντι εκείνων που υποχωρούν (100) και τις απώλειες του Γ.Δ. να έχουν περιοριστεί στο 0,34% (3.873 μονάδες), επιβεβαιώνεται και σήμερα η ανθεκτικότητα της Σοφοκλέους και η επιμονή των ισχυρών παικτών.

Βέβαια, η αγορά δεν έχει μόνο τη θετική της πλευρά, αλλά και αυτήν που αφορά στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης εταιριών (δες σχετικό θέμα).

Ο ευρύτερος χώρος της πληροφορικής – λύσεων πληροφορικής, με αιχμή τις Altec και LogicDIS, ”κλέβει” την παράσταση, καθώς οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει τα 2,2 εκατ. μετοχές σε κάθε μία από τις δύο εισηγμένες.

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση συνεχίζει θετικά προς τα 0,95 ευρώ η μετοχή του Παρνασσού, αλλά και των ΑΛΜΑ-Ατέρμων, Εκτέρ και αρκετών ακόμη μετοχών από τη χαμηλότερη αποτίμηση.

Βέβαια, για να συντηρηθεί το κλίμα στην αγορά, θα πρέπει η υψηλή κεφαλαιοποίηση να παραμείνει σε εύρος ήπιας διολίσθησης (υποχωρεί μέχρι τις 2.113 μονάδες).

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται για μία ακόμη συνεδρίαση πως ουσιαστικές επιχειρηματικές κινήσεις μπορούν να συντηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και όπου υπάρχει λόγος τη χρηματιστηριακή άνοδο των μετοχών.

Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή της Νεοχημικής διαμορφώνεται μέχρι τα 6,78 ευρώ, ενώ θετικά κινείται η μετοχή του αδικαιολόγητα... απαξιωμένου από ένα μέρος της αγοράς Πλαισίου, αλλά και των Unibrain, Τέρνα, Έλτον, Λάμδα Development, Autohellas και ΑΕΓΕΚ.

Στις 14:50 οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 220 εκατ. ευρώ, ενώ σε περισσότερες από 65 μετοχές το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 2%.

Μεταξύ των κερδισμένων και οι μετοχές των Intracom, Αγροτικής Ασφαλιστικής, J&P Άβαξ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΕΧ και Ιντρακάτ.

Το σημαντικό της σημερινής συνεδρίασης δεν είναι πλέον τόσο το αν θα ”κλείσει” λίγο χαμηλότερα ο Γ.Δ., αφού επιβεβαιώνεται και σήμερα η περιοχή των 3.850-3.855 μονάδων, όσο ο συσχετισμός πωλητών – αγοραστών σε μετοχές της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20, αλλά και σε αρκετούς τίτλους των MID-40, SC-80 και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v