Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις

”Ισχυρή” παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν τη συνέχιση των κινήσεων αποκόμισης κερδών. Τα περιθώρια πτώσης της αγοράς πάντως παραμένουν περιορισμένα, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην Alpha Bank που ανακοινώνει το τριετές business plan της.

ΑΧΕ: Επιλεκτικές τοποθετήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων προβλέπει η Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία οι μετοχές της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν.

Σταθεροποιητικές τάσεις, κυρίως σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, η οποία εκτιμά παράλληλα ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης θα συνεχιστεί.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους εκτιμά ότι η ψυχολογία παραμένει ισχυρή. Ωστόσο, δεν αποκλείει διορθωτικές κινήσεις σε μια σειρά μετοχών βραχυπρόθεσμα.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι οι όποιες κινήσεις αποκόμισης κερδών έχουν εύκολα απορροφηθεί μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι η κατά 6% άνοδος του Γενικού Δείκτη από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών, αν και επισημαίνει ότι οι προοπτικές πτωτικής κίνησης της αγοράς είναι περιορισμένες καθώς σε κάθε διορθωτική κίνηση εμφανίζεται νέο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Σίγμα Securities, σύμφωνα με την οποία θα συνεχιστούν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Η Σίγμα Securities προσθέτει ότι η προσοχή αναμένεται να στραφεί στην Alpha Bank, καθώς σήμερα ανακοινώνεται το business plan της περιόδου 2006-2008, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει πως η πορεία των ξένων αγορών θα συνεχίσει να αποτελεί καταλύτη για την ψυχολογία των επενδυτών, σε εγχώριο επίπεδο.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε με κέρδη 0,11% την Παρασκευή, µε τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 374 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά άνοιξε σηµειώνοντας πτώση, ωστόσο αργότερα προέκυψε αγοραστικό ενδιαφέρον και ανέτρεψε τις απώλειες, επισημαίνοντας ότι οι µετοχές της µεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν ξανά.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και ΟΤΕ, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v