Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μουλάδες απειλούν!

Ο παράγοντας ”γεωπολιτικός κίνδυνος” επιστρέφει δριμύτερος. Φαίνεται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κλείσουν οι Αμερικανοί τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχουν με το ισλαμικό Ιράν. Το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν παράγει πετρέλαιο και η τιμή του ”μαύρου χρυσού” αποτελεί ήδη ένα μεγάλο αγκάθι για τις αγορές.

Οι μουλάδες απειλούν!
Ο παράγοντας ”γεωπολιτικός κίνδυνος” επιστρέφει δριμύτερος. Φαίνεται ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κλείσουν οι Αμερικανοί τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχουν με το ισλαμικό Ιράν.

Το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν παράγει πετρέλαιο και η τιμή του ”μαύρου χρυσού” αποτελεί ήδη ένα μεγάλο αγκάθι για τις αγορές.

Στο μεταξύ, τα χρηματιστήρια φαίνεται να είναι συνεπαρμένα με τη δυνατότητά τους να παράγουν υπεραξίες και προς το παρόν αδιαφορούν για τέτοιου είδους κινδύνους. Για την ακρίβεια, αδιαφορούν για οποιονδήποτε κίνδυνο.

Ωστόσο, ένα πιο ακριβό πετρέλαιο μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να ανάψει το φιτίλι της αμφισβήτησης. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά.

Να το έχουμε πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όταν αποφασίζουμε να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά για να πετύχουμε το απόλυτο κέρδος στον μικρότερο δυνατό χρόνο.

Η σημερινή κατάσταση της αγοράς μας τυφλώνει και δεν μας αφήνει να δούμε πέρα από τις προσδοκίες μας.

Το πετρέλαιο είναι ήδη ακριβό. Στο πρόσφατο παρελθόν, όμως, είδαμε ότι οι χρηματιστηριακές αγορές ”ανησύχησαν” όταν ο ”μαύρος χρυσός” απείλησε σοβαρά με τα 70 δολάρια το βαρέλι.

Τις τελευταίες ημέρες και κάτω από την πίεση που ασκούν τα γεγονότα στο Ιράν, η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται και πάλι σε ανοδική τροχιά. Όποιος θέλει μπορεί να αγνοήσει τον κίνδυνο, να κρύψει το κεφάλι του στην άμμο και να χαρεί τις υπεραξίες της περιφέρειας. Θέμα επιλογής είναι...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v