Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Στα 18,04 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από UBS

Στα 18,04 από 15,1 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός η UBS (16/1/2006), ενώ και η σύσταση αναθεωρήθηκε σε ”buy 2” από ”neutral 2”. Οι εγχώριες δραστηριότητες της εταιρίας θα συνεχίσουν να επεκτείνονται με ρυθμό περίπου στο 13% σε επίπεδο EBITDA για τα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπει ο οίκος.

Γερμανός: Στα 18,04 ευρώ η νέα τιμή-στόχος από UBS
Στα 18,04 από 15,1 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Γερμανός η UBS (16/1/2006), ενώ και η σύσταση αναθεωρήθηκε σε ”buy 2” από ”neutral 2”. Στην έκθεση με τίτλο ”Τα καλύτερα έρχονται: αναβάθμιση”, η UBS αναφέρεται στις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου που είναι ”ισχυρές και σταθερές”.

Οι εγχώριες δραστηριότητες της εταιρίας θα συνεχίσουν να επεκτείνονται με ρυθμό περίπου στο 13% σε επίπεδο EBITDA για τα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπει ο οίκος, ενώ εκτιμά ότι θα υποστηρίζονται από τη διεθνή επέκταση.

Σε συνέχεια της συμφωνίας για τον αερόχρονο στη Ρουμανία, η UBS εκτιμά ότι μέσα στο 2006 θα πραγματοποιηθεί και η αντίστοιχη συμφωνία στην Πολωνία.

”Πιστεύουμε ότι η στρατηγική της Γερμανός θα την οδηγήσει σε αποεπένδυση από τις μη βασικές της δραστηριότητες”, αναφέρεται στην έκθεση, όπου γίνεται συγκεκριμένα λόγος για τη συμμετοχή στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, στην εταιρία κινητής στο Ουζμπεκιστάν και στις μπαταρίες.

”Η πώληση αυτών των στοιχείων σε καλή τιμή θα μπορούσε να δημιουργήσει υπεραξία και να πυροδοτήσει επιστροφή κεφαλαίου, καθώς ο ισολογισμός της Γερμανός είναι ήδη υπο-μοχλευμένος (καθαρό χρέος στο 10% της κεφαλαιοποίησης)”, αναφέρει η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v